|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
chora ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağu 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 220 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 May 2017 Saat 13:19 |
hocam merhabalar
23 kasım 2015 ,10 kg, 78 cm kızım tek başına yürümüyor 7 .ayda oturdu 12 .ayda emekledi sıralıyor arada ev içinde ablaya anneye git dediğimizde gidiyor hatta kendi kalkmaya başladı 15 gün oldu ara dışarda tek elini tutunca yürüyor bırakırsan kendini yere bırakıyor 19 aya girdi dün sağlık ocağında aşılarını olduk ..genel gelişimi konuşması komutları alması minik motor gelişimi çok iyi kalem çizme boyama stiker yapıştırma 15-20 kelime söylüyor hatta cümle kurduğu oluyor anne gel baba gitti diye basit de olsa .dün uzman tv de çocukdr.. Sırrı Bektaş(sizin arkadaşınızdı sanırım)18 aydan sonra bakılmalı incelenmeli demiş uzun uzun üzerinde durmuş sinir sistemi ile ilgili doğduğunda bile kafasını tutuyordu hep yerlerde büyüttüm bir örtü üzerinde emeklemezdi fakat sürünerek her yere giderdi ... biraz parmak ucunda yürürdü 3-5 adım sonra düzeltiyordu hala bazen tv ye uzanıyor kalktığında arada parmak uzuna kalkar bale yapar gibi sürekli değil ... başka ne bilgi verebilirim uzun oldu kusura bakmayın bir yere gitsem mi beklesem mi ne kadar süre normaldir bebeklerin 2 yaşına kadar bile yürümesi normal diyenler varmış ... siz ne dersiniz ? cevap için şimdiden tşkler .... |
|
sevgiler
|
|
![]() |
|
chora ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağu 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 220 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalça çıkığı için dr. elle muayene etmişti us ye gerek görmedi yaptırmadım herhangi bir denge sorunu iç kulaktaki sıvı v.s gibi bir şey ile ilgisi var mı ?yürürken elini bırakmak istediğimizde (hatta parmağımı tutsa yetiyor da)elini yanağına kulağına götürüyor gayri ihtiyarı mı bir sebebi olabilir mi acaba?
15. ayda kendi dr. istediği zaman yürür demişti bende üzerinde durmadım hiç zorlamadım sizede sormuştum yürüyecek demiştiniz ..... 2 yaş normal derseniz bekleriz sorun değil ama acaba ?işte bilemedim hocam ne derseniz onu yapalım şimdiye kadar hep öyle yaptım ![]() |
|
sevgiler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O 18 ayda "yuruyemeyen" cocuklar; 1- Tay-tay bile yapamayan, "Siralama" yapamayan cocuklar.. 2- 18 ay boyunca, hic Doktor yuzu gormemis, hic kontrol edilmemis, yuruyemeyen cocuklardir.. Simdi; boyle bir sual soruldugunda; her turlu sartlara gore cevap verilir.. Maalesef Turkiye, insan kalitesi bakimindan "homojen" bir ulke degil.. Cok kulturlu, bilgili insanlar yaninda, Allahin angutu, cocuk ile en ufak bir ilgi-alakasi olmayan insanlar da var.. O yuzden, TV gibi toplumun her kesimine hitap eden yayin organlarinda, konusmacilar; herkesin sizin gibi; Bilgisayar, Internet kullanabilecek kapasite ve ZEKA seviyesinde olmadigini bildikleri icin, isi garantiye almak icin, biraz korkutucu konusabilirler.. Sizin seviyenizde bile olup, "yanar-doner", bir dedigini obur sefer yalanlayan Prof. bozuntularina bile inanlar var.. Bu tipler bilhassa; kendilerinde hakiki bir ilim olmadigindan, tek soyleyebildikleri: Sunu yiyin, bunu yemeyin, seviyesini gecmez.. Bir gun;"Baklava yerseniz olursunuz" der, zaman gecer, "Baklava yiyebilisiniz" der... Daha hala SEKER metabolizmasi ogrenememis, ama seker hakkinda abuk-subuk konusanlari pek kaale almayin.. Bazilari; yaglarin seker emilimini yavaslattigini daha yeni ogreniyor!!! Fruktoz'u galiba ogrendiler, bu konuda sesleri cikmiyor.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıntılı cevabınız için öncelikle tşk ederim çok haklısınız .Sırrı hoca ana'nesini dinlemek lazım demişti siz yazınca hatırladım neyi kastediyor
Dün babam geldi bizim sülalede oturak Fatma lakaplı ninemiz varmış(baba şimdi mi söylüyorsun dedim tabi ki akrabalarına toz kondurmayacak şekilde yürür o yürür cevabı yapıştırdı ) büyük halam geç yürümüş artık o dönem için kız çoçukları olması da dikkatimi çekti belki kalça çıkığı kim teşhis edecek beklemişler yürüsün diye ![]() Bizim geçmişimiz de varmış
![]() |
|
sevgiler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|