|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Cazipmuzip ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cazipmuzip
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 11:20 |
Merhaba kadir bey. Bebegimde bir ayı aşkın bir süredir ayaklarını karnına çekme sancı çekme akabinde ter bosalmasi vardı. Küçük bir tip merkezine götürdüm hemen iki adet 3,5 mm taş saptandı. Bezinde mukus lu leke görünce idrar tahlili yaptırdım. Lökosit eritrosit epitel hücresi görüldü. Bunun üzerine başkent Üniversitesi nefroloji bölümüne gittik. Doktorumuz voiding sistoüretrografi ve böbrek sistoüretrografi istedi. Açıkçası radyasyon ve acı veren işlemlerden tedirgin oldum bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle radyasyon konusu bunlar gerekli mi bunların dışında başka yöntem varmıdır. Bu arada bebeğim 8 aylik erkek 10.4 kilo
|
|
![]() |
|
Cazipmuzip ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cazipmuzip
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca daha yeni ek gıdaya geçtim bu zamana kadar sadece annesutu ile besliyordum şimdi anne sütü artı ek gida
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cazipmuzip
Pardon yukarıda yanlış yazdım böbrek sintigrafi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117367 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Baska bir yerde, Idrar Tahlili yaptirip, her iki tahlilin de; tamamini bana yazin.
LUTFEN; Soru sorarken, soru ile ilgili yapilmis tahlilleri YAZIN!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2017 Saat 18:09 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cazipmuzip
--------------------------------------İLK TAHLİL TETKİKLERİ----------------------------------------------- İdrar tetkiki Sonucu: Renk: Sarı Görünüm: Bulanık Dansite: - pH: - Nitrit: - Protein: - Bilirubin: - Keton: - Glukoz : - Ürobilinogen: - Mikroskopik inceleme: Bol lökosit, 7-8 Eritrosit, 4-5 Epitel Hücresi görüldü. Seroloji sonucu : CRP: 1,04 Biyokimya Sonucu: Üre : 21 Kreatinin(serum): 0,7 AST: 35 ALT: 21 Glukoz(şeker): 86 Sodyum: 137,49 Potasyum : 3,86 Klor : 103,87 MON: 1,3 MON% : 13,1 WBC, LYM, GRA, LYM%, GRA%, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW, PLT, PCT, MPV, PDW değerleri normal.sss
Hormon Tetkik Sonuçları : T4 (SERBEST): 0,86 TSH : 1,41
Üriner USG Sonuçları: Sağ böbrek lokalizasyonu boyutları, parankim kalınlığı toplayıcı sistemleri normaldir.Parankim grade sıfırdır. Sağ böbrk üst polde deforme dilate kaliks ile uyumlu olduğu düşünülen 8x7 mm ebatlarda kistik genişleme mevcuttur.Sol böbrek lokalizasyonu boyutları parankim kalınlığı toplayıcı sistemleri normaldir. Parankim grade sıfırdır. Sol böbrek alt polde büyüğü 3,5 mm ebatlarında hiperokojen kristaloid izlenmektedir. Sol böbrek üst polde deforme dilate kaliks ile uyumlu olduğu düşünülen 7x7 mm ebatlarında kistik genişleme mevcuttur.Mesane dolumu yetersiz olduğundan değerlendirilememiştir.
------------------------------------------İKİNCİ İDRAR TETKİKİ--------------------------------------------- Dansite : 1.020,00 pH: 6,5 Protein : Negatif Glukoz(idrar) : 0,00 Keton : 0,50 Bilirubin : Negaitf Urobiliojen : 10 Kan : Negatif Lökosit Esteraz Aktivitesi : + Pozitif Nitrit : Negatif Renk : Sarı GÖRÜNÜM: Berrak Manuel Mikroskopi : 1-2 Eritrosit 3-5 Lökosit 1-2 Epitel Hücre. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117367 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tam tahmin ettigim gibi... Sizin cocukta; HICBIR ZAMAN; IYE olmamis!!!! Yapilanlarin tamami, gereksiz... VE, "tamamen duygusal!!!".... SAKIN, elletmeyin ve Hicbir baska, tetkik veya Tahlil yaptirmayin.. Bunlar resmen, SAHTEKAR!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cazipmuzip
Doktor bactrim antibiyotik şurup vermişti onu keseyim mi kadir bey. Ayrıca bize idrar yolu darlığından şüphelendigini söyledi. Teşekkür ediyorum yol gösterdiğiniz için. Çok sağolun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cazipmuzip
Çektiği sancı böbrekteki taş yüzünden mi bunun için önerebileceğiniz birşey var mı acaba
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|