|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 15:19 |
Olmuyor hocam olmuyor sizin dogrulariniz bizim ulkemizdeki sisteme uymuyor.Kendi elimde olan seylerde soylediginiz herseye uyuyorum bugune kadar da hic pisman olmadim ama isin icine kurumlar girince malesef olmuyor.6 aylik oglumun asilari icin saglik ocagina gittim cuma sabahi malesef biiir guzel ayni bacaga 2 asimizi da olduk opv yide...suan cok pismanim ama yapacak bisey yok.kendime kiziyorum keske 1 asiyi 1 ay sonra yaptirsaydim ama o an aklima gelmedi ebelerle tartisirken.zaten hepb yi koldan vuran bi yigite rastlamadim bu gune kadar.biliyorum asilarin etkisi azalacak.4.doz zaturreyi vurulduktan sonra etkisi azalan zaturre asisi yine etkin hale gelir mi hocam ilk sorum bu.
|
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
![]() ![]() ![]() ![]() |
2.sorum hocam cuma aksami baslayan ve 38.5 -39 larda seyreden atesimiz dusmedi hala.oglum surekli aglamakli huzursuz.azicik bir grip belirtisi olsa sevinicem ama yok sadece ates onun icin endiseleniyorum.cunku siz asi atesleri 1 gun surer dersiniz hep.gece calpol verdim kustu.sonra yine denedim agzini kilitledi.az once fitil taktim onuda taktiktan hemen 10 dk sonra kakasini yapti.bu durumda onu doz olarak saymalimiyim.
3.soru ..bu ates yarinda devam ederse doktora goturmelimiyim. 4.soru ..opv asisinin 2-3 milyonda 1 cocuk felci yaptigini okudum.daha once ipv olanlarda da bu risk varmidir.Allah korusun oyle birsey olursa nasil anlasilir.bundan onceki asilarda atesi olmamisti bu opv beni tedirgin etti Düzenleyen barbaros430 - 04 Haz 2017 Saat 15:36 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
5 soru..hocam ben sayenizde cocuklarimin atesini dusurmuyorum.bu oglumun sag testisi anne karninda curumus .gecen ay hacettepe proflarindan birine goturdum.ultrason sonucunda bu kaniya vardi ama tabi 1 yasindan sonra almamiz lazim alirken belkide bir suprizle karsilasiriz curume degilse assagi indiririz dedi.kesin degil yani.diyelim ki tek testis olucak bu durumda kalan testis de de torsiyon olmamasi icin atesi dusurmem gerekli mi atesin testise bir zarari olur mu.malum artik yedegi yok ve oglum icin cok onemli.sirf bunun icin bugun ates dusurucu vermek zorunda hissettim kendimi.
Tesekkurler hocam Saygilar Düzenleyen barbaros430 - 04 Haz 2017 Saat 15:48 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Maalesef, Turk Saglik sistemi, 1 Asir once, asilar hakkinda ne ogretildi ise, hala aynisini uyguluyor.. Gunumuzde uygulanan asilarin, Hifssissihha 'da uretilen asilar ile AYNI oldugunu saniyorlar.. Yapilacak bir sey yok!! Bu yuzden, Hepatit asilari TUTMUYOR!! 2- Atese fazla kafanizi takmayin.. Ates; asidan da olabilir, Grip geciriyor da olabilir... Takip edin.. 3- ATES+Koku+Pas yoksa, Grip demektir, antibiyotik gerekmez, mumkun oldugunca, cocuk doktorlarindan uzak durun.. 4- IPV asisi yapildigi icin; OPV asilarinin yan etkileri olmaz.. OPV asisinin, IPV yapilanlara ZERRE faydasi yoktur.. Bosuna milli servet heba ediliyor.. Ayrica da, Nijerja'da, Ukrayna da, OPV icindeki Tip2 Polio asisinin, kanalizasyonlarda, vahsi tipe donusup, hastalik yapmaya basladigi tesbit edildi.. Bu kafa ile, bizdede, Tip2 Polio salginlari asisiz cocuklarda olabilir. Onu da; ASI YAPTIRMAYAN AILELER DUSUNSUNLER!!!! 5- US ile sag testisin olmadigi tesbit edildi ise, YOKTUR... Kalintisi varsa, alinmasi gerekir, yoksa ilerde Kansere donusebilir. Ates ile Torsiyon olacak diye bir sey yok, rahat olun... Ates ile ugrasmayin. |
|
![]() |
|
barbaros350 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros350
https://i.hizliresim.com/Ln2PlV.jpg
Düzenleyen barbaros350 - 10 Haz 2017 Saat 11:47 |
|
![]() |
|
barbaros350 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haz 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros350
hocam merhaba
yukarıdaki üye benim.şifrem bloke oldu bu arada yazmakta geciktim biraz.oğlumun 4 gün süren ateşinden sonra sırayla kulak arkasından başlayarak yüz vücut kol bacaklar her yeri resimdekiler gibi döküntüyle kaplandı.irili ufaklı ve pütürüğü olmayan çil çil döküntüler.ayak tabanında bile var.şuan üstünden 3 tam gün geçti döküntüler yine aynı sırayla sönmeye başladı.yüzü geçti gibi ama bacaklarda var hala.hocam sizden öğrendiğim kadarıyla 6.hastalık geçirdi oğlum.ama benim merak ettiğim bu nasıl olurda aşı yapılıp geldiğimiz gün başlar.aşının uyarma gibi bir etkisi mi oldu.yoksa tamamen tasadüf mü.birde 5 yaşındaki oğlumun bu hastalığı geçirdiğini hatırlamıyorum.ona bulaşır mı..saygılarımla hocam
Düzenleyen barbaros350 - 10 Haz 2017 Saat 12:16 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tesaduf!!! Zaten bir tedavi de gerekmiyor..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|