Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 hafta süren ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 hafta süren ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hasanilgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasanilgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 hafta süren ateş
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2017 Saat 22:44
Merhaba kadir bey oğlum 27 aylık 11.5kg 93 cm. 1.5 ay önce kreşe başladık kreşe başladığımızdan beri hep hasta.6.hastalik da geçirdik.2 haftadır ilk hafta 2 gün ara verdi daha sonrası hep atesliyiz. Şuana kadar hep sizin tavsiyenizle gittim.1 kere antibiyotik kullandık o da wbc değeriniz çocuk değerinin üstündeydi. Ateşe de 39 üzeri ve halsizlikte eşlik ettiğinde mudahele ettim .çok doktorda gitmiyoruz herseferinde 1 poşet ilaçla gönderiyorlar. Ama bu defa ateş korkuttu bizi çok halsiz sürekli kucak istiyor öksürük ve burun akıntısı da var. Dün ilk defa dizinin ağrıdığını söyledi 1 kere ama devam etmedi sanırım. Burun akıntısı yeşile döndü koyulasti sanırım iyileşmeye başladığını gösteriyor ama ateş sürekli yüksek . Hiçbirşey yemiyor 13 kilodan 11.5 e düştük. Bugün doktora goturdum artık klomaks başladı pazartesiye kadar düşmezse sabah getir tahlil isteyeceğim dedi. Antibiyotiğe size sormadan başlamak istemedim. Ağız kokusu dilde pas görünümü yok yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 08:02
Ates ile beraber; agiz kokusu ve dil ustunde pas tabakasi yoksa ( ki yok!!), Viral enfeksiyondur.
Bu sekilde uzun surmesi; Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir.  
Bir sey yapmayin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasanilgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 08:31
Anladım çok teşekkür ederim ben beklemeye devam ediyorum daha kaç gün devam eder acaba ateş bir de kudüm hastalığı komplikasyonları da kötüymüş insallah bunun da üstesinden geliriz bir de bizim d vitaminimiz 63 cıktı doktorumuz dikkat edin yükselmiş d vitamini kullanmayın kesinlikle dedi sınır değer her sitede farklı bilgilendirebilir misiniz

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 08:53
D vitamini:
16-30ng/mL  : Dusuk deger.. En az 150,000 unite D vitamini gerekir..
5-15ng/mL    : Asiri dusuk deger... En az 300,000 unite D vitamini gerekir.
 5mg ve alti   : Anormal dusuk deger... En az 400,000 unite D vitamini gerekir... 
Ideal aralik: 50-100ng/mL dir..
Toksik doz   : 150ng/mL ustu dur!! 
Bu cetvel haricindeki degerlere sakin itibar etmeyin... 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasanilgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 09:17
Çok çok sağolun çok teşekkür ederim size keşke türkiye de olsanız çocuklarımızı sizinle birebir büyütebilsek
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasanilgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 18:57
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasanilgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 19:01
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasanilgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2017 Saat 19:15
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.