Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğazda aft ve aftadur sprey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğazda aft ve aftadur sprey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
denizıhefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denizıhefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boğazda aft ve aftadur sprey
    Gönderim Zamanı: 31 Tem 2017 Saat 08:48
hocam merhaba oğlum 5 yaşında 17 kg, 2 gün önce tatilden geldik orda çok fazla denize ve havuza girdi dünden beri ateş 39,6 en düşük 38,4 düşüremeyince acile gittik boğazında aft olduğunu söyledi doktor. kulağı da ağrıyor illiafin damla damlatıyorum burnuna eski yazılarınızdan akıntısı yok ancak yıl içinde 8 kere otit oluyor. ceftinex 125 mg verdi ve pedifen 7,5 cc veriyorum 4 saatte bir boğazım çok acıyo diye ağlayınca mecbur antibiyotiğe başladımacaba viral bir enfeksiyonmu kan da alınmadı ancak havuzdan el ayak ağız hastalığı kapmış olabilir dedi doktor nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım kaldım. sürekli duş aldırıyorum 15 dk iyi sonra yine yükseliyor. birde sol ayağının ayak tabanında hafif bir şişlik oluştu kırmızı ve sıcak diğer bölgelere göre.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2017 Saat 19:00
1- 10 seneden beri anlatiyorum...............
ATES + Agizda pis koku + Dil ustunde, silme pas tabakasi VARSA: Antibiyotik gerekir..
SAKIN; Turk doktorlarinin yalanlarina kanmayin, onlar HER atesli hastaya Antibiyotigi dayarlar!!!
Bu degerlendirmeyi kendiniz yapin!!!   
2- Havuzdan, denizden; El,Ayak ve Agiz Hastaligi KAPILMAZ!!!  Turkiye'deki Tip fakultelerinden iste boyle 
sarlatan cikar!!! 
3- Bu sekilde ve durumdaki "Ayak tabanindaki" sislikler, Havuz zeminine devamli basan cocuklarda olur.. 
Bepanthene krem (gunde:2x1) surun, 2 gunde duzelir.. 
Bir daha havuza gittiginde, corap giydirin. 
Yukarı Dön
denizıhefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı denizıhefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2017 Saat 18:52
dilde pas benzeri beyazlık oluştu ağızda plastiği andıran garip bir koku var antibiyotiğe devam ettim mecbur ama hiçbir işe yaramadı. boğazı çok ağrıyor hiçbir şey yiyemiyor sadece şırıngayla ballı su veriyorum. boğazdaki şişlikten konuşmak istemiyor. dün akşam ateşi düştü çok hafif ballı limonlu ılık su yaptım limon yaktı boğazı çok ağladı öksürük var ama onuda tam yapamıyor. başka yapabileceğim birşey varmı bu aftlar için bilmiyorum. ışıkla baktım göremedim sadece kızarıklık görünüyor. aftadur spreyi kullanmadım. ateş yükselme aralığı 7 saate uzadı. karbonatlı su acaba daha tahriş edici bi etki mi yapar. ya da kaç gün daha sürebilir bu boğazdaki şişlik kızarıklık teşekkür ederim şimdiden. Hocam yüzerken ve herzaman o havuz çoraplarından giydirdim ama şuan şişlik geçti ayak tabanındaki 😊
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2017 Saat 19:35
Aynen devam edin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.