|
demir eksikliğine bağlı anemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yagmurb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 16:09 |
merhabalar kadir bey; 15.12.2016 doğumlu 21 aylık kızım 30.08.2018
tarihinden 03.9.2018 tarihine kadar yüksek ateş gece 39 gündüz 38 düsüremedik. 3 gündür ateş hafifledi 37 lere düstü. iştahsızlık vardı ( yemek yemiyor sadece süt ve meyve yiyor :( ). halsizlik sıksık yürürken düşme vardı. kusma ishal burun
akıntısı yoktu. öksürük çok nadir bir iki defa oldu. 5 gündür hiç bir şey
yemiyor sadece kutu süt ile besleniyordu günlük 1 litreye çıkmıştı süt alımı.
bugün iştahsızlıktan tedirgin olup dr ye götürdük . kan ve idrar tahlili
yaptı boyu telaşla ölçmedik kilo 11,750 gr daha önce çocuğuma her gün beyaz ve kırmızı et yediriyordum sadece hastalığından beri 5 gündür yemiyor neden sınırda çıkmış anlamadım sütü biraz fazla içiyor onuda azaltalımmı hocam 1 litreye çıkardı kan: glukoz 88 kreattin 0,3 ast 38,10 ( 0-35) alt 24,6 ( 0-35) demir : 33,8 ( 37-145) wpc 11,41 ( 4-10) rbc : 4,78 hgb 11,80 ( 11-16) htc 35,40 ( 33-54) mcv 74,12 ( 75-100) mch 24,72 lym : 70,64 ( 20 -40 ) bu yüksek görülüo
idrar: vitamin b 12 507,40 dansite 1010 ph 7 bilirubin negatif ürobinogen normal keton negatif glukoz normal protein negatif nitrit negatif logosit negatif bld negatif rpc negatif hocam doktor idrar temiz enfeksiyon görülmüyor halsizlik
ateş biraz demir ve kan sınırda demir eksikliğine bağlı olabilir demir ilacı
veriyorum dedi. Ancak siz eski yazılarınızda hgb 11 üstü demir eksikliği yoktur
demiştiniz sınır ne demek tam anlamadım sınır olunca ilaçla takviye gerekirmi. Sorunumuz
halen devam ediyor iştahsız keyifsiz mutsuz oldu çocuğum tam sebebini sanırım
bulamadık. Gribede pek benzemiyor burun temiz hırıltı yok. Demir ilacına gerek varmı sizce iştahsızlık
ve ateş enfeksiyon belirtisimidir. Tahlilde enfeksiyon görülüyormu ne yapalım
ne yapsak yemiyor kızımız çok üzgünüz ilac almayı beklettim eşimle ile konuştuk sizin tavsiyeniz doğrultusunda alacağım. Düzenleyen yagmurb - 06 Eyl 2018 Saat 16:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119008 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Antibiyotik gereken bir durumu YOK.. 2- Anemisi YOK...Bu yas icin, HGB:11,8g/dl cok iyi bir degerdir..Sakin Demir ilaci vermeyin. 3- Herhangi bir ATESLI hastalik varken; Demir&Demir Baglama ve Ferritin BAKILMAZ... Ama Turk doktorlari daima; isin sahtekaligini yaptiklari icin, hem laboratuvarin verdigi degerleri "Eriskin Referans Araliklari" ile degerlendirirler hem,yanlis teshislerle, hem gereksiz ilaclarla, hastaligin uzamasina ve defalarca doktorlara gidilmesine sebep olurlar. 4- Atesli her hastalikta, sindirim sisteminden kan sekildigi icin, istahsizlik olmasi dogaldir. Son makalemi okumus olsa idiniz bilirdiniz.. Cok okumaniz gerekiyor. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eyl 2018 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
yagmurb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekur ederim hocam makalenizi okumustum sadece atese sebep olan seyi ogrenmek icin test yaptirmistik bes gundur istahsiz diye sizin sayenizde gereksiz ilac yuklemesinden kurtuldu cocugumuz. Hgb nedir siz ogrettiniz sayenizde yeni yeni ogreniyoruz ezbere dr verdi kullanalim demiyoruz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|