Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hapsuruk,alerji kendim icin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hapsuruk,alerji kendim icin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hapsuruk,alerji kendim icin
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2018 Saat 12:27
Merhaba doktor bey. Hem cocuklarimiza sifa olmaya calisiyorsunuz hem de bizimle ugrasiyorsunuz. Allah sizden razi olsun. Bu sefer kendim icin size danismak istiyorum. Hangi doktora gittiysem bir cozum bulamadim. Benim bu sira derdim alerji. 8 9 senedir ara ara ama sene boyunca yaz ya da kis degil ,  gun icinde arka arkaya gelen hapsuruklar su gibi burun akintisi ve goz yasarmasi yasiyordum doktorlar alerjim oldugunu ama neye karsi oldugunu bilemeyecegimizi soyleyip surekli alerji ilaclari verirlerdi. Is yerinde de bu problemi yasamamak icin hergun kullandigim alerji ilaci da ayaklarimda odem yapiyordu. En sonunda biraktim hic ilac almadim. Ama bebegim dogduktan sonra alerji krizlerim (sanirim kriz diyebilirim bunlara ) o kdr siddetli olmaya basladi ki bende cok sasirdim ve cok rahatsiz olmaya basladim. Son 2 aydır çok yoğun şekilde kriz geçiriyorum artık dayanılmaz bir hal aldı bu aralar nerdeyse 2 günde bir 1 günü hapşuruk su gibi hukmedemedigim burun akıntısı goz ve geniz kaşıntısıyla geçirir oldum. Emzirdigim icin ilac kullanmak istemiyorum ama dayanamadigim noktada zyrtec surup bir olcek aliyorum. Ama o da burnumu o kadar kotu tikiyor ki inanin nefes almak degil yemek yerken yutkunamiyorum bile. Ertesi gunde cigerlerim sanki bana yetmiyormus gibi nefes sikintisi yasiyorum. Arka arkaya siddetle hapsurmaktan cigerlerim patlicak zannediyorum ve ne kadar derin nefes alsamda cigerlerimi yeterince dolduramiyormusum ve o nefes bana yetmiyormus gibi hissediyorum. Birsürü doktora gittim hiçbiri çare bulamadı. Son çarem sizsiniz. Yine siddetli bir alerji krizinden sonra nefes alamama sikayetiyle dahiliye doktoruna gittigimde ventolin buhar vermisti ve alerjik bunyeli kadinlar hamile kalinca kendi kan grubundan baska bir kan grubunu 9 ay vucudunda tasidigi icin vucut kendini daha siddetle savunmaya alir ve dogumdan sonra artik bu krizler daha da siddetlenerek articak demisti ne kdr dogru bilmiyorum ama beni korkuttu. (Kizim 15 aylik) Allah aşkına bir yol gösterin yardım edin kime gideyim nasil bir yol izleyeyim hangi tahlilleri tedavileri uygulamaya calisayim en azindan bir fikir verin. Simdiden cok teskkur ederim hakkiniz cok bizde helal edin lutfen.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2018 Saat 19:05
Gunde 3-4 sefer, burnunuzu  SU CEKEREK temizleyin.. Evinizde veya is yerinizde, bir kimyasal madde(???) 
 tahris(allerji) yapiyor olabilir. Bunu bulmak da ancak; deneme-yanilma ile olur.. Testlerle belli olmaz. 

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 10:27
İyi günler hocam ben de 4 yaş altı için bu durumu danışacaktım, 
kızım 3 buçuk yaşında, 4 5 aydır takip ediyorum sabahları uyandığında burnu akıyor, 4 5 kere hapşuruyor, siz 4 yaş altı allerji olmaz diyorsunuz. Ben grip oluyor diye düşünüyorum ama öğlene doğru tüm arazlar duruyor gerisi gelmiyor.
3 aylık yeğenim de evin içinde ara ara hapşuruyor burnu akıyor, grip olacak diyoruz, grip arazları oluşmuyor. Annesinin toza allerjisi var, halıları vs değiştirdi bu sene.
Kızım ve yeğenimin durumu nedir hocam? Yaşları küçük grio gibi olmayan durum nedir, nasıl rahatlatabiliriz? Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 18:58
SErum Fiz kullanin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.