|
Bronkopnömoni teşhisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gndz1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nis 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 00:14 |
Hocam selamlar. 2 kızım var biri 5 biri 3,5 yaşında. Aynı kreşe gidiyorlar. 17 gün önce büyük kızım anlından 38.5 derceye kadar yükselen bir ateşle hastalandı akabinde köpek havlamasına benzer bir sesle öksürmeye başladı. Müdahale etmedim 3 gün sonra öksürük balgamlı oldu be ses kısıldı. Doktora götürdüm, doktor bronşit olma ihtimali var diyerek KLAMER antibiyotik verdi. Tabi ventolin ve asist. hiç birini kullanmadım. Fakat öksürük balgamlı şeklide devam etti. Azalmadığı için 15 gün sonunda doktora götürdüm. Doktor akciğerlerinden ciddi ses geldiğini söyledi zatüreyle ilişkilendirdi. Filim istedi çektirmedim. Özel hastane de bir doktora götürdüm, o da ciğerden ses duydu. Bronkopnömoni teşhisi koymuş. Klamer antibiyotik verdi. Briycanil verdi ve PREDNOL L diye bir kortizon iğne yapılmasını istedi. Çaresiz kaldım tedaviye başladım. Aynı ses 3,5 yaşında ki kızımda da varmış.Küçük olan sadece sabah öksürüyor.Aynı tedaviye onun içinde başladı.Sorularımıza cevaplarınız bizim için rehber hocam.
1. Akciğerdeki hırıltı sadece zatüre midir? 2. Bu hastalık neden ateş ve halsizlik yapmadı? 3. Eğer gerçekten zatüre varsa şu durumda kalıcı bir sorun var mıdır? 4. Bu kortizonlu iğne neyin nesidir hocam?Güya rahatlatıyormuş. Düzenleyen gndz1 - 25 Eki 2018 Saat 00:16 |
|
![]() |
|
gndz1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nis 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevaplarınız için minnettarız. Arizonaya selamlar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118904 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaturre olsa, Ates dusurucu ilaclarla dusmeyen YUKSEK ATES ve cok sik nefes alip verme olur.. Solunum sayisi dakikada 60'dan fazla olur… SAKIN Turk doktorlarinin Zaturre teshislerine inanmayin… Eskiden her oksurene; Astim diyorladi, simdi Zaturre demeye basladilar.. Illaki bir sahtekarlik yapacaklar, iliklerine islemis sahtekarlik.. Kesinlikle Zaturre ile hicbir alakalari yok, k..indan uydurmus… NIYE, ilk sayfadaki, "Oksuruklu hastaliklarin Degerlendirilmesi"tablosuna bakmadiniz??? Kortizonlu igne???? Sahtekarin onde gideni!!! Ne yaptiginin bile farkinda degil…
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eki 2018 Saat 03:12 |
|
![]() |
|
Tabloyu atlamışım, ama yaptığım inceleme infloenza gribine uygun. Fakat bu adamlar akciğerlere yayılmışlıktan bahsedince korkuttular. İkiside akciğerler ötüyor dedi.
Kortizon iğnesi olayı ise zaten ayrı bir aptallık oldu hocam benim için, ilk kez olduğundan. Kortizonun virüsleri akciğere yaymasından bahsetmişsiniz. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118904 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz hic, Turk doktorlarinin, Grip teshis ettiklerini duydunuz veya gordunuzmu??? Hep aileyi korkutmak prensibi ile teshisler koyarlar.. Baska turlu sahtekarliklari inandirici olmaz!!! Hasta kendiliginden iyilese bile, sanki bu palavracilar kurtarmis gibi olur.
|
|
![]() |
|
Dediklerinize %100 katılıyorum.sizin metodlarınız olmasaydı 5 yaşında ki kızım herhalde30 şişe antibiyotik içmişti.
Sadece tecrübe için soruyorum hocam. Akciğerde ki hırıltı iltehap yoksa neden oluşur?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her Grip; iyilesirken, balgamin koyulasmasi sonucu, az veya cok "hirilti" olusur.. Bu hiriltilar, genellikle, oksurme ile azalirlar. Hicbir zararlari yoktur. Artik, Turkiye'de Tip fakulteleri doktor yerine; SAHTEKAR yetistirdigi icin, bunlara hazirlikli olun ve cok okuyun.. Dikkat ederseniz, Turkiye'de; son 10 yilda cocuk ve anne olumlerinde anormal artis var.. Ayrica; hirilti burundan da geliyor olabilir.. Hirilti oldugunda, burnunu kapatip, agizdan nefes almasini saglayin, hirilti kaybolursa, burundan demektir, burun temizligi yapin.. |
|
![]() |
|
Hocam dışardan duyalan hiç bir ses yok zaten. Steteskopla dinlediklerinde ciğerler kötü diyerek korkutuyorlar. Röntgen istedi kabul etmedim. Bugün aile hekimine gösterdim önemsiz bir hırıltı var sakın kortizonlu iğne kullanmayın dedi. Ama antibiyotiğe devam etmem gerektiğini söyledi.
Malesef Ülkemin eğitim sistemi ezbere dayalı olduğu için analiz yeteneği gelişmeyen bir çok meslek dalında insan yetişiyor. Asıl sorun bu bence. Neden sonuç ilişkisi kuramıyoruz.Bunu doktorlarda yapınca skandallar patlak veriyor.Allah bizleri okumuş cahillerden korusun demekten başka diyecek bir şey bulamıyoruz artık.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|