Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip, kulak, Bactrim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Grip, kulak, Bactrim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip, kulak, Bactrim
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 11:39
Hocam iyi çalışmalar.
3 yaş 8 aylık kızımız, kreşin ilk senesi Eylül den beri sadece 5 gün ara verdi. Hep grip. Arada bir de ishal geçirdi. Sayenizde hep ilaçsız atlattık.
Yalnız bu sefer Cumartesi başlayan ateş, normal arazların dışında (Burun akıntısı, önce kuru sonra balgamlı öksürük, hafif cıvık kaka) düşmedi ve bu kez çok rahatsız olup üşüyorum diye ağladığından hep calpolle düşürmek zorunda kaldık. İlliadin de başlamıştık. İlliadinin üçüncü günü kulak ağrıdı. Hafif akıntı oldu, ateş de geçmeyince Bactrim başladık. 1 ya da 1.5 ölçek dediğinizi biliyorum ama bu ara ishalden kilo da kaybetti. 15 kg. Bir ölçek verdim.
Doğru mudur yaptıklarım?
Bir de ilk bactrim kullanışı. Döküntü olursa hemen kesecek miyiz?
Son soru; 7 gün mü kullanmalıyız?

Saygılar sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119125
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 20:01
Bactrim; 2x1,5 olcek alsin.. 
HICBIR ilac ilk kullanildiginda, allerji yapmaz.. Zamanla ortya cikar. 
Turk doktorlari her bir HALTA Allerji derler ama, allerjinin, "A'sini" bilmezler... 
Bir de; bazen, 6. veya 5. Hastalikta Gereksiz yere verildiginde, hastaligin dokuntusu cikinca, kendi "okuzluklerini" 
ortmek icin, Ilac allerjisi derler!!! 
Sure: Ates dustugunun ertesi gunu kesin. 

Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 20:06
Hocam hazır online görmüşken yazayım. Çok çok teşekkürler
Bactrim kuzeninde döküntü yapmıştı. Onun ellerini iyileştirmiştiniz. Oradan biliyorum. Yoksa sizinle tanıştığımızdan beri başka doktora gitmedik.

Ateş düşünce keseceğim Bactrimi. Şimdi üçüncü dozu aldı. Hep hararetli. Gece 38 üstü, bu saatlerde sabah aldığı ibufen etkisiyle herhalde hep 37.7 gibi. Kulaktandır değil mi?
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2018 Saat 23:51
Hocam size yazdıktan ve bactrimin üçüncü dozunu aldıktan 15 dakika sonra öksürük sebebiyle kustu. Bactrimi tekrarladım. Akıntı koyulaştığından hastalığın sonu demenizi umut ediyorum. Bu hastalıkta çok zorlandık. Öksürük kusması, ishal, devamlı ateş birbirine girdi.
İlk kez bu kadar panik oldum. Ondan ısrarla soruyorum, kusura bakmayın lütfen. Sizden başka doktorumuz da yok.
Devamlı ateş kulaktandır, kusma da balgam koyulaştığından mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2018 Saat 04:52
Bactrim'i, Antibiyotik niyetine VERMIYORUM... 
Bactrim; Sulfonamide olup; "Immuno-modulator" etkisi vardir. Yani,  dogrudan, bakterileri uzerine etki 
etmese bile, bagisikligi arttirdigi icin, Viral hastaliklarda bile olumlu etkisi vardir. 
SADECE, benim dediklerimi uygulayin.. Cok okumaniz SART. 

Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2018 Saat 00:13
Hocam yeni konu açmayayım dedim.
1.Ateş bugün düştü, kulak ağrısı geçti. Yarın bactrimi kesiyorum doğru mu?
2. En ufak güldüğünde ya da koştuğunda öksürük krizine girip baş edemiyor ve kusuyor. Normal mi?
3. Bugün yine niye akciğer filmi çektirmiyorum diye (yok leke kalırmış, yok zatürre ye çevirirmiş) bir ton nutuk yedim. Timus bezi, sizden öğrendiklerim, her gece gazete okur gibi okuduklarım deli ettiler beni. Yalnız bu ara çocuğumu güldürmeye korkar oldum öksürükten. Dediğim gibi bu sefer çok ağır geçirdik. Normal deyin ne olur ? Ya da hep dediğiniz gibi öküz altında buzağı aramadan oturayım di mi oturduğum yerde :)
Sevgiler saygılar hocam
İyi ki tanımışız sizi, iyi ki tepmişiz o yolu.

Not: sizden bildiğim kiloyu dert etmiyorum da son bir ayda 1.2 kg a yakın kaybımız oldu. Kusmaları o yüzden dert edindim. Yine sizden öğrendiğim açığı kapatacağı ama o açığı kapatacak kadar sağlıklı günümüz geçmiyor son bir aydır.

Düzenleyen L1 - 22 Ara 2018 Saat 00:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2018 Saat 05:03
1- Kesin.
2- Normal, Zamanla kaybolacak. Su anda; hastaligin tamirat safhasinda. 
3- O salaklara inanmayin.. Kendileri zamaninda bu "aptalca" kaziklari yedikleri icin, herkes kendileri gibi 
 aptal pozisyonunda olsun istiyorlar.
Sabirli olun.  

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.