|
B12 düşüklüğü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
monaroza ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Oca 2019 Saat 23:12 |
Merhaba hocam. 14 aylık oğlumun kan tahlilinde ;
Demir 47.5 referans 22-136 Ferritin 32.37 referans 21.81-274.66 Vitamin b12 146 referans 187-883 Vitamin d3 24.6 10-30 eksiklik HGB 11.05 referans 15-18 değerleri bu şekilde çıktı. Bu zamana kadar sizin yazılarınızı takip ederek oğluma herhangi bir demir yada vitamin takviyesi vermemiştim d vitamini haricinde. Bu kan tahlili sonuçlarına göre doktor b 12 sinin çok düşük olduğunu söyleyerek ocean methyl b12 damlasından haftada 3 gün birer damla olarak vermemizi söyledi. Ayrıca nutrigen ferromixin vitaminini de günde 1 defa vermemizi istedi. Oğlum et yemeyi sevmiyordu ama artık gün aşırı köfteyi severek yiyor. Sizce bu takviyeleri kullanmalı mıyız hocam? Kullanıcaksak ne kadar süre ile kullanmamız yeterli olur? Bir de Meningokok aşısını sizin görüşlerinize göre yaptırmamıştık. Peki yeni gelen Bexsero aşısını yaptırmalı mıyız? Değerli vaktinizi alıyorum şimdiden çok teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117918 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bexsero asisi geldi ise, yaptirin.. Bu asi ile ilgili yazilanlari okuyun. B12 palavrasina kanmayin, sakin bunun icin ilac almayin.. D vitamini seviyesi hala dusuk. 1 ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin.. D vitamini eksikligi icin bir sey dedimi??? Pek bu konuyu bilmezler de!!!
|
|
![]() |
|
monaroza ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamini için biz önceden DAC kullanıyorduk. Onun yerine Pedia-D ilacından günde 3 damla verin dedi. Bu yeterli olur mu yoksa dediğiniz ampuller daha mı etkili hocam? D vitamini düşüklüğü üzerinde pek durmadı B 12 düşüklüğü için iğne vericekti nerdeyse başka ilacı yokmu deyince damlasını vermişti. B 12 damlasını vermiyim o zaman hocam. Peki o demir içeren nutrigen ferromixin e gerek var mı? demir degerleri iyi mi hocam? Bu ilaçları kullandıktan sonra doktor 1 ay sonra mutlaka b12 ye bakmalıyız demişti. Tekrar kan tahlili vermeli miyiz sizce? Gerekli değilse çocuğun canını yakmak istemiyorum. Son olarak hocam bu bexsero aşısı için acele etmenize gerek yok salgın yok demiştiniz 2015 tarihli bir yazınızda. Hala aynı görüşte misiniz? ilerleyen yaşlarda yaptırsak olur mu? yada en uygun yaş sizce nedir? Çok çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117918 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hicbiri yeterli olmaz. Bu ilaclar, USA gibi butun SUT urunlerine D vitamini takviyesi yapilan GELISMIS ulkeler icin uretilmislerdir. Dozlari o yuzden son derecede dusuktur. Turkiye gibi GERI ulkelerde, sut urunlerine D vitamini takviyesi yapilamadigi icin, sizlerin Ampul seklinde D vitamini almaniz sarttir. Baska turlu acigi kapayamazsiniz. Bexsero asisi gelmis.. NORMAL bir ulkede olmadigimiz icin; Salgin ciktiginda, bulamayabilirsiniz, o yuzden simdiden yaptirin derim. Bu gun baska bir hastaya da anlattim, o cevabimi da okuyun. B12 DUZENBAZLIGI na kanmayin.. Cocuklarda B12 bakilmasina bile gerek yoktur. Yapilanlar, "Tamamen duygusaldir"... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2019 Saat 20:16 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|