Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - orta kulak enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

orta kulak enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
inchmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı inchmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: orta kulak enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 01:03
merhaba hocam 20 aylık kızım var 3 - 4  gündür 40 derece ateşli olarak rahatsızlandı doktora götürdüm orta kulak iltihabı  olduğunu söyledi bunun üzerine serum verdiler ve serum içerisinde IESEF antibiyotik ve ateş düşürücü verdiler serumdan sonra augumentin diye bir toz antibiyotik verdiler bunları 1 gün kullandım ve kızımda deride döküntü kızarıklık oldu ayrıca ishal oluştu sonra yine doktora götürdüm antibiyotik yan etkisi olduğunu düşünerek doktor yine muayene etti ve  orta kulak intihabının devam ettiğini söyledi bu sefer yine serum yapıldı hastanede prednol avil ve antibiyotik verildi serum olarak; daha sonraki gün kullanılmak üzere ayrıca  IESEF antibiyotiği iğne şeklinde verdi ve 3 gün bu antibiyotik kullanılmlası gerektiğini belirtti hocam kan tahlili sonucunda CRP 8,91 cıktı refarans değeri   (  0-0,8  ) -   wbc 7,4  -  RBC 4,4  - HGB 11,8 , HCT 35,2 - MCV 79,5 - MCH 26,7 - % LY 47,3  - % LY 3,5 ,  hocam ayrıca kızımda agız kokusu var ve çok huzursuz sürekli bir yerleri ağrıyor gibi tepki veriyor şu anda ateş geçti iştahı fena değil iğne olarak antibiyotiği henüz kullanmadım yarın başlayacağız akşam sizin fikrinizi almak istedim  çok teşekkürler 

Düzenleyen inchmz - 30 Nis 2019 Saat 01:14
Yukarı Dön
inchmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı inchmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 01:06
hocam ayrıca kızımda nötropeni var demişlerdi size sordum böyle bir şey yok demiştiniz değerleri sürekli 400 500 gibi gidip gidip geldi bu hastalıkla birlikte nötrofil değeri 3200 leri gördü sizin teşhisiniz doğru çıktı teşekkürler bunlara kalsa kemik ılıgı aspırasyonu yapacaklardı umarım nötrofil değeri düşmez bir daha ilginiz için çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 02:57
1- Turk doktorlari; Viruslari bilmezler..
2- Turk doktorlari bu yuzden, ASLA Grip teshis etmezler.
3- Turk doktorlari, Viruslarin; :Notropeni yaptigini da bilmezler.. 
Turk doktorlari, asla bir yabanci dilde Hematoloji kitabi (Wintrop gibi) okumazlar, sadece cahil Prof.larin
 derslerini dinlerler.. Sonuc da, iste boyle ucubeler, doktor diye piyasaya dokulurler. 
WBC:7,4 ve bu ucube hala Iesef veriyor.. Ne diyeyim.. Cahillik mi? sahtekarlik mi?? 
4- CRP sahtekarligina cok anlattim.. Gene kitap okumadiklari icin, birkac cahil Prof. un yalanlarina
 kanarlarsa, boyle olur.  Olan zavalli cocuklara olur. 

Yukarı Dön
inchmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı inchmz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2019 Saat 14:19
teşekkürler hocam ben antibiyotik iğnesini vurdurmayacağım şu an çocuk un durumu fena değil.   iyiki varsınız
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.