Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaz nedeniyle uykusuzluk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gaz nedeniyle uykusuzluk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 358
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı akasya2213 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gaz nedeniyle uykusuzluk
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2019 Saat 19:49
Hocam merhaba
Yeğenim için yazıyorum .18.01.2019 doğumlu, kız bebek. 3200 gr. doğdu hastane çıkışı 2900 gr. Şu an 7400 gr  64 cm. Sorun 15 günlükken baslayan ve hala devam eden gaz. Gaz nedeniyle uyku sorununuz var. Gaz çıkartırken uyandığı için tekrar tekrar emmek istiyor. Emerken uyuyor 20 dakika sonra ağızdan kuvvetli gaz çıkarttığı için uyanıyor, uyandığı zaman tekrar meme istiyor 20 dakika sonra yine kuvvetli gaz nedeniyle uyanıyor . Bu şekilde 7_8 kere emme ile geçiyor uykuya geçme. Gaz,uyanma,meme şeklinde bir döngümüz olduğu için 2_3 saat odadan çıkamıyor kucağımda tutuyorum hali ile çok yoruluyorum. Sirt üstü asla yatamıyor bebek gaz nedeniyle. Kusma dışında tüm reflu belirtileri var. Emerken başını geri atma, ağız şapırdatma, uykuda huzursuzluk gibi....1 haftadır ek gıda denemelerinden beri de 4_5 günde 1 kokulu kaka yapar oldu. Zatiden damla verebilir miyim? Vey reflu ihtimaline karşı bir ilaç önerir misiniz? Biraz olsun gaz sıkıntımızı hafifletecek ve uykumuzu düzene sokacak bir öneriniz olur mu? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2019 Saat 09:27
Bu yaşta "Reflü" olmaz..Bu tipik bir Türk yapımı  "Tıbbi hurafedir". Reflü oluşabilmesi için, senelerce
mide asitinin  yemek borusuna kaçıp, oradaki dokuyu yakarak yapı bozukluklarına sebep olması sonucu
oluşur. Bunun için de, seneler geçmesi gerekir. Reflü o yüzden erişkin yaş hastalığıdır. Siz bakmayın
Türkiye'nin cemiş  doktorlarına, onlar her kusan hastaya "Reflü" derler..
Anlattıklarınız, sizin bir Fasit daireye gidiğinizi gösteriyor..
Aşırı beslenme ile de, Gaz sancısına benzer sancılar olur ve gaz çıkartmak ilede geçmezler. Bu durumda
altın sarısı olması gereken kaka YEŞİL renk alır.
Gene Türkiye'deki çemişler bu kakaya; allerji derler, sakın inanmayın.
Belli ki yeni üyesiniz.
Gaz çıkarmakla ilgili ve Yeni doğan özellikjleri ile ilgili, makale ve Forumdaki cevaplarımı iyi okuyun.
Zira Türkiye'de çocuk doktorları ya derslerde anlatılan kadarı ile ve birde İlaç mümessillerinden duydukları
 ile doktorluk yaparlar, canınız çok yanar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Tem 2019 Saat 09:30
Yukarı Dön
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 358
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı akasya2213 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2019 Saat 12:52
Hocam yeni üye değilim. Hem gaz hem yenidoğan ile ilgili okuyabileceklerimi okudum. İkinci çocuğum bir de  11 yaşında oğlum var. Oğlumun bebekliğinde de sizin sıkca konuk oldugunuz bir tv programı vardı. Takip edebildiğim kadar ederdim, bir-çok defa da fikirlerinizden yararlandım, çok teşekkür ediyorum . Fakat kızımdaki gaz çok farklı, çözüm bulamıyorum. Hocam çocuk 6 aylık oldu ve uyku düzeninde en ufak bir düzelme yok. Uykusuzluk hem beni hem onu çok etkiliyor. Zatiden i bunun için sormuştum, aile hekimimiz önermişti pek de guvenmedigimden sizden onay almak istedim. 6 aylık çocuk için güvenli olarak kullanabileceğim uykuya iyi gelecek bir ilaç öneriniz olur mu? Yoksa uykusuzluğa devam mı?:))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2019 Saat 16:25
Gaz çıkarma masajını tam yapabiliyormusunuz??  Eğer gazını tam çıkaramıyorsanız, ayrıca aşırı "hıçkırık" ve "yellenme" olur.
Çok yediğinden oluyorsa; kaka yeşil renk alır, bunlara dikkat edin.

Gene şikayetleri geçmez ise; enzim eksikliği vardır..1 Festal drajeyi, havanda ezin ve 2-3 kısıma bölüp,
gün içinde yediklerine katın.
1 hafta sonra sonucu konuşalım.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Tem 2019 Saat 16:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.