|
Yüksek ateş vs vs |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Mar 2020 Saat 13:53 |
Merhaba Kadir Bey, yeğenim 3.5 yaşında erkek. Yüksek ateş ve kusma ağırlaşınca aile hekimi hastaneye sevk etmiş. Corona endişesiyle. Orada yapılan test ve verilen reçeteyi ekte gönderiyorum.
Kadir Bey, wbc yüksek olduğu için ben antibiyotiği kullanın ama diğerlerini sizden gelecek cevaba göre bekletin dedim. Uzun süredir gripti zaten. Babasında uyku apnesi var. Ve bu süreçte yeğenimde uykusunda nefessiz bekleyip benzer tepkiler gösterince rahatlaması için ventolin kullanıyorlardı. :( Ben çocuklarımı yıllardır sayenizde sağlıklı büyütüyorum. Ama onca doktora karşın sevdiklerime anlatmakta zorlanıyorum. Şimdi ilk defa beni dikkate alma gayretindeler. Yukardaki test sonuçlarını değerlendirir misiniz.. Hem viral hem bakteriyel bir durum olabilir mi? Öksürük, hapşırma, burun akıntısı ve tıkanıklık nedeniyle güç nefes alma, yüksek ateş, kusma var. Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119098 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O Aile hekimi, zaten zavallinin teki.. HIcbirinin bir teshis koyabilmek icin gerekli donanimlari yoktur. Sadece baska dokrorlarin yazdigi receteleri yazarlar..
Hastane desen, ayri bir sarlatan guruhu!! Bu kadar cok tahlile NE GEREK VAR??? Sanki ameliyata girecek veya komada bir hasta!! Hem viral, hem bakteriel hastalik beraber olabilir. Antibiyotigi kullanin.. SAKIN diger ilaclari kullanmayin.. Bunlar, her hastaya Ventolin yazmaktan baska bir b.k bilmeyen ahmaklardir. Ates DUSURMEYIN.. Oksuruk artarsa; sicak su buhari uygulayin. |
|
![]() |
|
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim. Peki uyku apnesi için ne düşünüyorsunuz? Gece tıkanıklığı bir yıldır ara ara oluyor. Genetik bir geçiş olma olasılığı var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119098 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yok.. Oyle bir sey tarif edilmedi..
|
|
![]() |
|
Merhaba Kadir Bey, 3,5 yaşındaki yeğenim için yazmıştım. Wbc 23 çıkmıştı. Augmentin kullandılar. Bir hafta olacak. Henüz bitmemiş. Bu sabah yeniden istifra etmiş ve ateşi çıkmış. Yüzünde özellikle çene altında kırmızı noktalar oluşmuş. Bazı parmaklarında da soyulmalar var. Şu an ateşi 40 derece. Antibiyotik dışında başka ilaç kullanmıyorlar. Bugüne kadar da gayet iyiydi. Hem bakteryel hem viral olabilir demiştiniz. Şimdi ne yapabiliriz? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yuzundeki kirmizi noktaciklar, kusma sonucu yuzune kan hucum etmesi ile olan ufak cilt alti kanamalaridir. Bir onemleri yoktur, kendiliginden kaybolurlar.
Antibiyotigine devam etsin, ayrica bir VIRAL hastalik geciriyor. Atesini dusurmeyin. |
|
![]() |
|
Merhaba Kadir Bey, Yeğenimde ateş devam ediyor. Bugün ağzım acıyor dedi sürekli. Baktığımda kızarıklık ya da yara görmedim. Dilinin ucu kırmızı ama gerisi koyu sarı bir renkle kaplanmış. Kahverengiye yakın. Kusma da devam ediyor. Wbc yüksekliği için Antibiyotiği bir hafta kullandılar. Şimdi kullanmıyor. Dil rengi normal mi sizce?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kusma sebep oluyor.
Hicbir ilac vermeyin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|