Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anneanne ve babaanneler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuanneanne ve babaanneler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Konu: anneanne ve babaanneler
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2008 Saat 21:47
belki onlar çok iyi anneler çok güzel iyi evlatlar yetiştirmişler tecrübelerini hiçe sayamam ama çocuklarımız sadece bize ait dünyanın en kötü anneleri olsakta onlar bizim bıraksınlarda ne iyi ne kötü biz karar verelim karışmasınlar sadece sevsinler torunlarını aslında bunları düşündüğüm için utanıyorum fakat annem ne zaman bize gelse çocuğum perişan oluyor bütün düzenimiz bozuluyor daha çocuğum üç aylıkken ağzına karamel vermişti doğum yaptım yapalı onu yapma bunu yapma demekten ben usandım o usanmadı dediklerimin tersini yapmaktan kimseye anlatamıyorum size anlatıp biraz içimi dökmek istedim eminim bir çoğumuz aynı sorunları yaşıyoruz
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2008 Saat 16:02
anlıyorum canım seni aynen bizdede öyle sanki o çocuk benim degilde onların neden anlamak istemezlerki bazı şeyleri bende olmaz hayır saçmalamayın o dahabi bebebk doktor öyle demedi bunlar batıl inanç inanmayın demekten bıktım gerçi ilk dogdugunda karıştıkları gibi karışamıyolar artık bi kaç defa azarlayıncaWinkWinkWink
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 09:36
kızlar
ben de aynı sizin gibi düşünüyordum hatta size bir anımı anlatayım. arda 3 aylık ve ben ie başladım . bir gün eve gittim çocuk böyle kahverengi bir şeyler kusuyor emdikten sonra nasıl korktum anlatamam sadece anen sütü emen bir çocuktan parça parça ne gelebilir ki Confused bir ara çok korktum ardı arkası gelince anneeeeeeeeeeeeeeeee koş deidm kaynanama sen bir şey verdin mi bu ne , dr a götürelim çocuga dedim güldü. öğlen yemekte kendi bulgur pilavı yiyormuş, arda ağzını şapırdatmış ona da vermiş AngryAngryAngry bu sadece yaşadıklarımdan bir tanesi

badisinin yakasında kırmızılık görüpte kan mı sanmadım neler neler onlarında reçel oldugu çıktı ortaya korkusundan söylemiyormuş, yani uzun lafın kısası benimkide beni dinlemedi bu konuda. ne yapablilirdim ki? yoktum akşama kadar. ama noldu büyüdü topaççç gibi bazen de diyorum ki şimdi iyi mi oldu erkenden başlaması hiç yemek seçmiyor çüneme alışkanlığı oluştu, hiçbir yerde sıkıntı yaşamıyorumm buluşmada kızlar şahit oldu ne bileyim. kafanıza takmamaya çalışın Clown
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 09:55
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

kızlar
ben de aynı sizin gibi düşünüyordum hatta size bir anımı anlatayım. arda 3 aylık ve ben ie başladım . bir gün eve gittim çocuk böyle kahverengi bir şeyler kusuyor emdikten sonra nasıl korktum anlatamam sadece anen sütü emen bir çocuktan parça parça ne gelebilir ki Confused bir ara çok korktum ardı arkası gelince anneeeeeeeeeeeeeeeee koş deidm kaynanama sen bir şey verdin mi bu ne , dr a götürelim çocuga dedim güldü. öğlen yemekte kendi bulgur pilavı yiyormuş, arda ağzını şapırdatmış ona da vermiş AngryAngryAngry bu sadece yaşadıklarımdan bir tanesi

badisinin yakasında kırmızılık görüpte kan mı sanmadım neler neler onlarında reçel oldugu çıktı ortaya korkusundan söylemiyormuş, yani uzun lafın kısası benimkide beni dinlemedi bu konuda. ne yapablilirdim ki? yoktum akşama kadar. ama noldu büyüdü topaççç gibi bazen de diyorum ki şimdi iyi mi oldu erkenden başlaması hiç yemek seçmiyor çüneme alışkanlığı oluştu, hiçbir yerde sıkıntı yaşamıyorumm buluşmada kızlar şahit oldu ne bileyim. kafanıza takmamaya çalışın Clown
haklısın bir bakıma ama  ne bileyim işte mesela bebeğimi uyuturken gelip kucağımdan alıyor ben uyutmayı bilmiyormuşum büyüdüğümüzü bizimde birer birey olduğumuzu önemsemiyorlar sanırım daha çok buna bozuluyorum  
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 330
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 10:29
Bende bir anımı anlatayım,
Üç hafta önceydi, benim oğlum çok uyumlu ve huzurlu bir bebektir.eziyeti yok anlayacağınız. Uyku problemide olmadığı için sallamaya alıştırmadım. İşten eve gititğim zaman bişeyler hissediyorum ama ne oludğunu kestiremiyordum, görümcem geldi,abla annemler bişey yapmışlar ama sana söyleyemiyorlar bilgin olsun sonra benden neden gizlediniz diye kızma dedi. Meğer eve salıncak kurmuşlar oğlumu orda uyutuyorlarmış.benim işten dönüş saatimde kaldırıyorlarmış. 8 aya kadar çocuk alıştırılmamış o aydan sonra alıştırmanın mantığını anlayamadım. Uyutamıyorlarmış onlarıda anlamam gerekiyormuş. bende çocuk 8 aylık oldu artık her iki saatte bir uyumazki gündüz uykuları azalacak tabiki. tama sizin rahatlığınız için orarada uyutun (sağlığınıda bıraktım) ben anne olarak katlanayım geceleri uyumazsada fedakarlık yapayım yalnız bir yere gitiğimzaman ben salıncağı nerden bulayım dedim. Sonra yatırmadılar sanırmm.......

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 13:23
Ben hep derim bu lafı arkadaşlar sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Allah anneanne ve babaannelerin bebekleri yetiştirmesini isteseydi, menepozu icat etmezdi.Big%20smile

Alıntı : Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7682
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 14:31
UnhappyValla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dediConfused.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız. Wink

Düzenleyen NazNiran - 02 Nis 2008 Saat 14:35
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2008 Saat 14:56
Orjinalini yazan: NazNiran NazNiran Yazdı:

UnhappyValla benim nelerin beklediğini tahmin ediyordum ama sizinkileri okuduktan sonra daha bir korkar oldum kızlar.
Bakın benim yazdıklarımı okuyunda beni nelerin beklediğini bir tahmin edin teselli olun.
Benim Kayınvalidem biraz eski kafalı ilk hamile kaldığımdan beri görümcemin hazır bez kullanmadığını ona bembeyaz bezler diktiğini söyleyerek bana bez dikeceğinin sinyalini verdi.
Sandıkta bebek kundağı olduğunu isteyip istemediğimi görümcemin kızlarını kundakladığını söyledi.
Bebeğe asla elyaf kullanmamam gerektiğini ona yünden yatak ve yastık dikeceğini söyledi.
Eğer bebeğimin gazı olursa ona kimyon içireceğini söyledi.
Bebek karyolasını şimdilik yanımda tutacağım seneye odasını ayıracağım dediğimde. Olurmu 4 yaşına kadar yanında yatacak dedi.
Sünnet yaptıracağız dediğimde suratını asıp böyle saçmalık görmedim dedi.
Bebeğim doğduktan sonra onu hiç sallamayı düşünmediğimi ama zorunlu kalınca sallıyabileceğimi ama sallama taraftarı olmadığımı söylediğimde ben oğluma salıncak kuracağım dediConfused.
Çok güzel bir tulum almış ama tulum kadife ve ilk aylarda giyilecek kadar küçük. Bende Anne temmuz ayında bu giydirilmez erkek çocuğu sıcağı çok sevmez dediğimde. Olurmu hiç üşür bebek dedi.
Yani kızlar bunlar şu anda hatırladıklarım.
Aslında ben çalışmayı bırakmıyacaktım. Ama bu duyduklarımdan sonra asla çalışmıyacağım bebeğime ben bakacağım dedim. Eşimde kabul etti çok şükür.
Hatırladıkça yazarım kızlar sizlerde biraz rahatlarsınız. Wink
Amanınnn bu ne ablaaaa. DeadDeadKabus gibi beeeeee. Sen sen ol çalışmaya devam etsen de sakın ama sakın böyle bişeye izin verme. Ben de çalışmaya ara verdim kayınvalidem bu kadar vahim olmasa da yine de bırakamıyorum. Nolur sen dediğini yap ablacım ve bence sınırını çok iyi çiz ki sana karışamasın. Benimki iyi olmasına rağmen çatışmalarımız oluyor seni hiç düşünemiyorum. Korktum ben valla.ConfusedConfused
Clown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.