Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Corona CEHALETE Karşı..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Corona CEHALETE Karşı..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ponk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ponk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Corona CEHALETE Karşı..
    Gönderim Zamanı: 19 Nis 2020 Saat 16:17
Merhaba Kadir Bey, öncellikle sağlığınıza duacıyız. Allah uzun ömür versin hayırlısıyla. Öyle çok isminizi anıyorum ki.. Sizden öğrendiğim bilgileri paylaşmaya kalkınca uzaylı gibi algılanıp bi de küçümseniyorum.
Dün bir haber okudum. 
Yoğun bakımdaki 13. gününde kendine gelirken "bana kortizon" yapın diye bağıran bir profesörü dinleyip, hocanın bir bildiği vardır diye adama kortizon yapan diğer doktor güruhunu alkışlamıyor olmak; bende vicdan hesaplaşmasına sebep oluyor. Bilime değil, alışkanlıklara tutunuyoruz. Bu insanlar hakikaten canlarını ortaya koyup, bizleri öldüren tedavileri uyguluyorlar. Cehaletlerine bakıp uzak durmak mı, yanılgılarına karşılık iyi niyetli can siperane çabalarını alkışlamak mı?!?!
Nasıl düzelir bu cehalet, ne yapmak gerekir, nereden başlamak lazım bilemiyorum. Bugün siz varsınız Allah razı olsun. Ama yarın çocuklarımız, torunlarımız neye, kime emanet.. Lütfen kitabınızı çıkartın ki bir nebze umudumuz olsun çocuklarımızın geleceği için. Böyle haberleri okuyup, maruz kaldığımız sonuca hem kendim hem onlar adına çok ÜZÜLÜYORUM. :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119371
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2020 Saat 19:21
Kortizon kullaniminda, bir konuyu acikliga cikarayim..
1- Hastalik esnasinda, kortizonlu "Spreyler" cok sakincalidirlar, resmen bagisikligi bastirdiklari icin, viruslarin yayilmalarini kolaylastirirlar.
2- Hastalik gectikten, yani vucuttan viruslar yok olduktan sonra, Bilhassa Akciger tutulumu olan hastalarda, olusan bagisiklik, siddetli bir sekilde akcigerde virusla birlikte isaretlenmis olan hucrelere saldirarak, agir akciger harabiyeti yapar. Burada artik, vucudun bagisikligi ASIRI derecede kuvvetlenmis olup, aldigi uyarilar ile akciger hucrelerine saldirmaktadir.
Bu durumda olusmus olan bu "Asiri bagisikligi" Kortizon ile bastirmak, uygun bir tedavidir.

Kortizon tedavisi bir "sanattir".. Bu isi bilmeyenlerin elinde ise, olumcul olabilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Nis 2020 Saat 19:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.