Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2020 Saat 22:00

Doktor bey 2017 dogumlu 97 cm 17 kilo kizimi cuma gunu dvit ve bazi degerlere baktirmak ve gaitada parazit aratmak icin hastaneye goturdum her dk birsey yemek istedigi icin doktor sekerden suphelenmisti cuma gunku tahlilleri bunlar ama pazar gunu birden ateslendi ilac hic vermedim ama atesi hicte dusmedi 39.7 yi gordum 38den asagi dusmuyor  cok telasliyim birsey mi kapti hastaneden corona ya da kawasaki falan ne bileyim eskiden ateslendiginde ara da duserdi bana akil verin acilden hastaneye gotursem ne yapcaklari belli degil canindan korkuyorum cuma gunu hicbirsey yok dedi doktor kanda ikinci gun atesi cikti dusmuyor suan da uyuyor ne yapsam yardim edin 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 04:21
1-   "....   her dk birsey yemek istedigi icin doktor sekerden suphelenmisti..."
Cahilin teki!!  Cocuklardaki seker hastaligi eriskinlerdeki gibi DEGILDIR... Tamamen farklidir.
Bu kadar cahil doktoru cok mu aradiniz? 
2- Viral ( Gripal) enfeksiyon geciriyor, sakin antibiyotik vermeyin. 
3- Kawasaki hastaligi; bulasici bir hastalik degildir. Bazi viral enfeksiyonlardan sonra, vucudun "ters" bir
 tepkisidir. 

Merak edilecek bir durum DEGIL... 3-5 gun ates olabilir. Cocuk rahatsiz olmadikca da atesini dusurmeyin. 
Ates ve Havale ile ilgili 3 makaleyi, yazarlar kismindaki listeden bulup okuyun. 
Ayrica; Atesli hastaliklar tablolarinida Sabit Forum kismindan bulup, inceleyin. 

Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 07:24
Dusurmek istemedim doktor bey ama 41 dereceyi gordum ve cok agladi gece surekli  kalkti  22de calpol verdim 4te 3 olcek tam vermedim ondan sonra biraz dustu sonra yine cikti cma 39 larda seyretti cis yaptiktan sonra o bolgenin acidigini soyluyor bugun bugun doktora goturucem ama antibiyotik vericek belli cunku uzun zamandir cis sonrasi o bolgenin acidigini soyleyip agliyor dun gecede cok oldu gecmedigi icin antibiyotik baslicak ne yapsam geciremedim genital bolgenin  acimasini baska ne yapabilirim doktor bey ultrason falanmi istesem idrar testi vermiyo kaba yapmiyor oturagi var ona yapiyor bende o mikrop bulastirir diye icinden alip teste veremiyorum suan virus var sanirim sanirim vucudunda bakr. 
Yukarı Dön
Mahmure Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mahmure Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 07:26
Hic ilac vermeyimmi doktor bey eskiden ateslenince ilac vermezdim biraz ilik bez uygulardim soyardim gecerdi dun ne yaptiysam bir turlu turlu dusmedi cok cok direcli cikti atesi o yuzden cok korktum doktordan gelince tekrar size yazicam ins cok panik oldum cunku doktor bey 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 19:06
Idrar tahlilinde: Nitrit:(-) !!!  IYE yok.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.