Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağızda Pamukcuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ağızda Pamukcuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hasret.61 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ağızda Pamukcuk
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2020 Saat 14:06
merhaba hocam, kendim için size bir sorum olacak bu konuda her yolu denedim sizin önerilerinize ihtiyacım var.
 Hocam pandemi başlangıcında yani mart ayında alerjik astım olduğum için kuru öksürüğüm vardı. ve foster aerolsol inhalasyon çözletisi 100mg. ve ağzımı çalkamayacağını biliyordum. ve bi süre sonra alt dudağımın iç tarafında pamukcuk hissetmeye başladım. karbonat ve tuzlu su ile gargara yaptım arada düzelilp geçiyordu. ve ara ara ağzımda da yaralar çıkıp iyleşiyordu. 20 temmuz 2020 de cildiye dr. gittim. bana tantum verde oral sprey ve zinco 220 kapsül 50 mg verdi. tahlil birşey vermeden. çinko vitamini düzenli kullanmadım. 

aile hekimi öneri ile mikostatin oral suspansiyon kullandım. ve pamukcuk düzeldi. ilaç bitti ama yine tekrarladı. ne yapacağımı şaşırdım. şuan ilaç kullanmıyorum. bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2020 Saat 14:53
1- Pamukçuk; SADECE VE SADECE, ilk 1 aylık bebeklerde ve ağır antibiyotikleri uzun süre kullanıp,
ağız içindeki mikropları sıfırlamış kimselerde olur.
Türk doktorları; ağız içindeki her yaraya "Pamukçuk" derler, onları ciddiye almayın. Hiç bir ilacı da
 kullanmayın. Bir daha yara olursa, resim gönderin.
Mikostatin vermesi enteresan!!
2- Bu yaşta ağız içinde en fazla; Aft görülür. Resim gönderin.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2020 Saat 14:57
hocam beyaz renkte ve dilimle dokunca kadife gibi bir doku hissediyorum. iki gün önce  belirgindi çekmek aklıma gelmedi. şuan çok belli olmuyor. belirginleşince resim çeker atarım. çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hasret.61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2020 Saat 15:00
hocam ağır antibiyotik midemde helicobakteri için kullanmıştım ama bir sene önce, ondan mı oldu. kortizonlu spreylerin yan etkilerinde pamukcuk yapar yazıyordu diye ben onlardan düşündüm. şuan kullanmıyorum. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2020 Saat 16:36
1 sene evvelinin bir etkisi olmaz!! Son 1 hafta içinde olacak.
Kesin Pamukçuk değildi!
Doğru; Kortizon 'da sebep olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.