|
İshal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yarenhelin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yarenhelin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kas 2020 Saat 16:49 |
Hocam merhaba oğlum 6,5 yasında. 23kg
Dün geceden beri ishal. Kusma yoktu. Sonradan başladı.. Önce sarı sonra yeşil sular kakalar cıkarttı Su an poposundan tuvalete oturdugunda ishalle birlikte Kan akıyor damla damla. Ne yapacagımı saşırdım Kan tahlili verdim. Fotoyu yuklemeyemdim linkini buraya koyuyorum Kaka tahlili bikaç saat sonra cıkacak Ateş yok. Ama karın agrısı cok var. Agrı ile tuvalete koşuyoruz Kaka da gelmiyor. Su gibi bişi akıyor ama resmen kan Napmalıyımmmmm
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tahlil ne cikarsa ciksin, SAKIN ilac kullanmayin, sadece yari-yariya; "Soda-Visne suyu" karisimi verin.
Duzelme olunca, Corbalarla tedrici olarak diger gidalara gecin. Tahlildeki sacma sapan "isaretlere" bakilirsa, size hicbir sey bulamadiklarinda, sozum ona,"Anemi" varmis gibi sizi abone edecekler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2020 Saat 18:53 |
|
![]() |
|
Yarenhelin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yarenhelin
![]() Hocam tahlıl sonucu geldi. Doktor amip Enfeksiyonu var . Antibiyotık baslayacagız dedi Ama ateş yok cocukta. Sadece karın agrısı şiddetli Bir de ailede talasemi hastalıgı var. Kan tahlılı ondan yuksek Çıkmış olabılır dedi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119144 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Giardia enfeksiyonu, Amipli dizanteri den farklidir.
Sadece: Flagyl surup, gunde:2x1 olcek, 5 gun verin. "... Bir de ailede talasemi hastalıgı var. Kan tahlılı ondan yuksek Cikmis olabilir dedi"... Yok yaaa!! Thallessemia, bir cins ANEMI dir.. Kan degerleri daima DUSUK cikar.. Boyle salaklari nereden bulursunuz ki!! Turk doktorlari genellikle; Akdeniz anemisi (Thallassemia) ile Ailevi akdeniz atesi (FMF) hastaligini karistirlar. Siz hangisinden bahsediyorsunuz?? FMF hastaliginda; sabah erken saatlerde baslayan karin agrilari vardir. Thallasemia'da, kansizlik vardir..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Kas 2020 Saat 03:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yarenhelin
Hocam merhaba,
Sabah kalkar kalkmaz hemen ilacı yazdırıp aldım ve hemen verdim Tüm geceyi uykusuz geçirdik Yarım saatte bir tuvalete kalktık Sürekli karnım agrıyo diyor ve ishal- sıvı kaka bile denmez su geliyor Doktor tahlil sonucuna bakmadan önce ben ailede akdeniz anemisi Taşıyıcılığı oldugunu söyledim.baba da var. Doktorda tahlile bakıp oğlumda da talasemi taşıyıcılık olabileceğini söyledi. Kan değeri, geçirdiği enfeksiyona baglı yüksek Çıkmış olabilirmiş. Bunun için ayrı testler var bakarız dedi sonra ben cıktım zaten . Bu talasemi varsa bile testlere tahlillere gerek olan bir hastalık mı hocam - bu arada bu talasemi yazılarınızı arayıp okuyacagım şimdi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" ... Kan değeri, geçirdiği enfeksiyona baglı yüksek
Çıkmış olabilirmiş. " Cidden asiri CAHIL! Enfeksiyonlarda, kan degerleri DUSER.. Anemisi olmadigi icin; Thallassemia tasiyicisi olma ihtimali bile yok.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Kas 2020 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yarenhelin
Canım hocammm iyiki varsınız
İçimizi rahatlattınız yine her zamanki gibi Cansınız 🌈
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|