|
Bebeğimin kakasında geçmeyen mukus ve zayıflığı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
SEDAYLDZ
Üye
Kayıt Tarihi: 11 Kas 2020 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bebeğimin kakasında geçmeyen mukus ve zayıflığıGönderim Zamanı: 11 Kas 2020 Saat 22:59 |
|
Sayın Hocam Merhabalar,
3 ay 20 günlük bir kızım var. 38 haftalık 49 cm 2980 gr doğdu ve ilk bir ay çok güzel emdi ayda bi kilo aldı, sütüm de iyiydi bi memeden 90 cc kadar çıkıyor.. Daha sonra beslenme reddi çocuk geve gündüz emmez oldu. çeşitli tahliller testler yapıldı gaitada mukus ve gizli kan vardı. Bi bucuk ay kadar süt diyeti yaptım emzirdiğim için. Daha sonra mukus değişmedi kilo artışı ayda 200gr oldu 2. Ayında. gittikçe diyeti sıkılaştırdım alerjenleri kestim. Mukus ve kilo durumu değişmedi. Şu an 4400 gr. 60 cm boyunda. 5-6 saatte bir emiyor. Gece emmesi yok. Aksam 8 de uyuyor sabah 6 da Uyanıyor zor emziriyorum. Gece uykusunda emzirmeyi deniyorum ağzını kilitleyip almıyor. acıkmıyor. Ben kakada mukus düzelmeyince diyeti de bıraktım. Mama denedik onu da almadı her çeşidini denedik. Bebeğim çok zayıf gören premature mi diyor. Çok üzülüyorum. Hiçbir yerinde bir sağlık sorunu tespit edilemedi. İdrar kan tahlilleri temiz. Gaitada mukus ve gizli kan var sadece. diyeti bırakınca hiç kan görmedim bezinde ben. Alerji Uzmanının istediği kan ve deri Alerji testi de temiz çıktı. Genel olarak güleryüzlü ve mutlu bir bebek emdiğinde gazı çok oluyor pışpışlıyorum. Kusma vs cok fazla değil. Sizce bebeğimin kilo alamaması ve kakadaki geçmeyen mukus neyden olabilir? Bana ne önerebilirsiniz?
Düzenleyen SEDAYLDZ - 11 Kas 2020 Saat 23:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 04:25 |
|
Yapilanlarin tamami CEHALET! Baska bir sey degil.
Ilk ay fazladan kilo almis, bunun sonucunda da, bunye ileride sismanlik olmasin diye, istahi kapatmis. ZATEN: bu konuda yuz bin kere yazdiklarimi okusa idiniz, bu sekil kakanin tamamen asiri beslenme sonucu oldugunu bilir, bu soytarilara para ve zaman harcamazdiniz. Ne allerjisi??? Ne diyeti?? Hepsi cahillik ve soytarilik. Bu yastaki bir bebege, bu"allerji testi" SAHTEKARLIKLARINI yapan doktor, assagilik bir dolandiricidir. Sakin anne sutunden vazgecmeyin, o salak-salak diyetlere uymayin, mama filan da vermeyin. Gaz cikarma ile ilgili videoyu seyredin, Gaz ile ilgili Makale (Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri) ve sabit Forum yazilarini mutlaka okuyun. Sik aralarla, kucaginizda gezdirin, tarif ettigim gibi sirtina vurun. Salincak veya hareketli besik kullanin. Bebek gazinin sebebi hareketsizliktir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Kas 2020 Saat 04:26 |
|
![]() |
|
SEDAYLDZ
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 11:08 |
|
Hocam ilk ay bir kilo alması normal değil mi? Şu an bebeğim çok zayıf altta yatan bir hastalık belirtisi olabilir mi? 2. Aydan itibaren ayda 200 gr aldı. Gaz cıkarma yazılarınızı ve makalelerinizi inceledim onları zaten uyguluyorum. Asırı beslenmeden demişsiniz 4 aylık cocuk 4400 gr. Beslenmiyor çocuk.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 22:26 |
|
Dogumdan itibarek kayitli olan kilo ve boy degerlerini yazabilirmisiniz.
|
|
![]() |
|
SEDAYLDZ
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2020 Saat 00:23 |
|
Doğum kilosu : 2980 gr Boy:49 cm
Taburcu kilosu: 2930 gr 1. Ay: 3950 gr Boy 53 cm 2. Ay: 4150 gr Boy:56 cm 3. Ay :4360 gr Boy: 59 cm Şu an 3 ay 20 günlük 4460 gr Boy:60 cm Hocam geceleri uykusunda 2-3 kere emziriyorum, kendi emmek için uyanmıyor uyanırsa ağlıyor yalancı emzik istiyor. Onu da vermemeye çalışıyorum.gazını çıkarmadan yatırmıyorum. Popo gazı için de gaz masajları yapıyorum poposuna dedğiniz gibi alkış şiddetinde vuruyorum. Gündüz kendi isteğiyle çok az emiyor. Sallıyorum uykuluyken bilinci kapalıyken emziriyorum. Emmediğinde sütümü sağıp oyunla şarkıyla oyalayıp kaşıkla veriyorum. Yetişkin gibi gündüzleri 3 öğün besleniyor.meme ya da kaşıkla sütü almak istemediğinde zorlamıyorum iyice iştahsızlaşmasın diye. Zorladığım zamanlarda uzun süre emmediği oldu. Ne yapacağımı bilemedim çok zor durumdayım. Prematüre doğanlar benim kızımdan daha kilolu. Sağlığı huzuru yerinde algısı açık. Aguluyor, gülüyor. Objeleri tutabiliyor, yan dönebiliyor, göz teması kurabiliyor, hatta bu ara çok hareketlendi ayaklarını kaldırıp tutmaya çalışıyor bir aydır. Çok doktor gezdim Hiçbir doktor bişey bulamadı. Çok test yapıldı vitamin değerleri kanı herşeyi normal. Hepsi alerji diyor Kakada mukusun ve gizli kanın başka bi sebebi olmaz ditorlar. Döküntü vs yok. Kusması her cocuk kadar kesik kusuyor. Diyetle de düzelmediği için ben çocuğumun alerji olduğuna inanmıyorum.diyeti bıraktım son bi aydır. Kilo alması için ne yapacağımı bilemiyorum. Sütüm çokken mamayla zehirlemek istemiyorum. Onu da denedik fışkırarak kustu mamaları. Sizce altta yatan bir sağlık sorunu olabilir mi? Zayıflığının sebebi ne olabilir
Düzenleyen SEDAYLDZ - 13 Kas 2020 Saat 00:32 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2020 Saat 03:55 |
|
Enzim eksikligi olabilir.
Denemek icin: 1 Festal drajeyi, havanda ezip, 3 kisma ayirin. Gunun farkli zamanlarinda, bu porsiyonlari bir miktar su/sut veya herhangi bir seye karistirip verin, 2-3 gunde olusan sonucu bana yazin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|