Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cevap bulamadım.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Cevap bulamadım.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iparkatre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cevap bulamadım.
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2021 Saat 00:20
Merhaba Kadir bey. Google'a hırıltılı öksürük yazdım ama hırıltı ve öksürüğü ayrı ayrı yazmışlar. Smile
Ara sıra yaşadığım bir şeyi 2-3 gündür akşamları her gün yaşıyorum. Hırıltılı öksürük. Nefes alıp verirken hırıltı yok. Bazen nefesimi tamamen veremiyormuşum gibi oluyor, özellikle öksürük sonrası. Nefes darlığı da hissetmiyorum öyle. Üç kat merdiveni tıkanmadan çıkabiliyorum. Ağzımı açıp hığh hığh şeklinde üstüste hızlıca nefes verince (umarım anlatabilmişimdir) balgamlı hırıltı var sanki. Geniz akıntım oluyor çok yoğun olmasa da. Astım  ya da kronik bronşit olabilir mi? Alerjik? Veya neden olabilir? Kafama takıldı. Confused
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2021 Saat 00:28
12 Kasım'da bt anjiyografi çekilmiştim. Damarlar için çekilmişti ama akciğer değerlendirilmesi de yapılmıştı ve bir sıkıntı yoktu. O zamanlar ara sıra yaşadığım bir şeydi bu durum. Yemek üstüne falan da olunca reflü mü acaba diye düşünmüştüm. Çok yoğun bir kriz gibi olmuyor. Bir kere oluyor mesela, arkasından öksürüyorum tekrar hırıltı olacak mı diye ama olmuyor bazen.  Günde 5-6 kere oluyor 2-3 gündür. Öncesinde seyrekti epey. Totalde de bir yıl olmamıştır bu durumu yaşayalı ama dediğim gibi çok seyrekti.

Düzenleyen iparkatre - 11 Oca 2021 Saat 00:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2021 Saat 03:11
3-5 gun; sicak su buhari tabik edin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2021 Saat 23:28
Su alımımı arttırmıştım ve düzenli içiyordum bir haftadır. Normalde bir bardak ya içerdim ya da onu bile içmediğim olurdu gün içinde. Balgamları mı temizliyor vücut acaba?LOL
Bu arada dişimin üst sağ arka tarafındaki üst bölgede ağrı var dünden beri. Sanırım diş apsesi ama dişimde ağrı yok. Zonklayıcı, batıcı, şiddetli bir ağrı da yok işin garibi. Üstüne hafif bastırırsam ağrıyor. İyi gelir düşüncesiyle karanfil yağı sürdüm ve 15 saniye kadar geçtikten sonra yutkunamamaya başladım, bir anda dilim damağım kurudu, tükürüğüm kalmadı. Ve yüzümden gövdeme doğru dalmaçyalı gibi kızarıklıklar oluşuverdi bir çırpıda ve taşikardi oluştu (korkudan sanırım). Yutkunamama başlayınca hızlıca ardarda gargara yapıp ağzımı çalkalayarak tükürdüm. Hastaneye gittim Avil serum verdiler. Zaten hastaneye vardığımda kızarıkların rengi solmuştu biraz. Karanfil yağı böyle alerji yapar mı? Omega3 kapsülü içmiştim yemek sonrası, üstünden bir saatten fazla zaman geçmişti, ondan olabilir mi? Serumun üzerinden bir saat geçti, yine ateş basmasıyla kızarıklar geliyor ve kayboluyor. Şu anda da oluyor. Cry Ne olabilir acaba?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2021 Saat 00:54
Feniramin Maleat 45.5 mg vermişler pardon. Tekrar gidip sordum doktora, normal dedi. Boğazıma baktı, iltihaplı akıntı var dedi. Bu saatten sonra şu anki durumla alakalı solunum yolunda sıkıntı olmasını beklemeyiz diyerek Zyrtec verdi, günde bir tane içersin dedi yarın sabahtan itibaren. Şu anda da ağız kuruluğu, ateş basması, sersemlik ve gözlerimde hassasiyet var. Google’a bakmak istemiyorum artık. Anjiyografi ilacı Codaq da çok kötü allerji yapmıştı bende, on gün kadar sürmüştü. Bu durum süreklilik mi gösterecek böyle artık? Her şeyi kullanırken ya da yerken temkinli mi olmalıyım hep? Canım çok sıkıldı. Uzun oldu, kusura bakmayın lütfen. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2021 Saat 03:03
Karanfil yagi ne miktarda (??) surdunuz? 
Sadece, bir kulak cubugunun ucu ile degdirmeniz yeterlidir. Bir damla dahi fazla gelir. 
Ayrica da, sadece  agriyi giderir, bir sey tedavi etmez. Buna Allerji ilaclari fayda vermez. Kendiliginden iyilesir.
Sikayetleriniz devam ederse, bir Dis doktoru gorsun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2021 Saat 10:25
1 damla karanfil yağını 2-3 damla hindistan cevizi yağıyla seyreltmiştim çay kaşığında. Yarısını sabah sürmüştüm, böyle bi reaksiyon olmamıştı. Kalanını da akşam sürdüm bu durum oluştu. Normalde 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağına 2 damla karanfil, 2 damla nioli damlatıp oil pulling yapıyorum ara sıra. Neden şimdi böyle bir şey oldu anlamadım. Zyrtec'i içmeme gerek yok o zaman. Omega3 kapsülünden olmaz dimi? Onu da daha önce içmiştim. Bu aralar geniz akıntısı, burunda kaşıntı, yüzde bir şey geziyor hissi, ara ara gözlerde yanma ve sulanma, nadiren hapşırma ve hafif vücut kaşıntıları oluyor. Sanırım allerjik bir yapım var. Ne yapabilirim? Solunum yolu şişmesi korkutuyor beni allerjide sadece. Confused
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2021 Saat 14:03
Az önce yine oldu Kadir bey. Ateş basması ve nabız yükselmesiyle beraber vücudumda kırmızı madalyonlar beliriyor ve kısa süre sonra sönüyorlar. Yüzüm ve üst gövdeye sınırlı. Bu durumda Zyrtec kullanmak gerekli mi? Kullanmak istemiyorum açıkçası. Neden böyle oldum ya...Cry
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.