|
yenidogan beslenme |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
zelalim
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: yenidogan beslenmeGönderim Zamanı: 12 Şub 2021 Saat 22:45 |
|
hocam merhaba, 10 ocak'ta 33+2de 1840-1865 gr. dogan 33 gunluk tek yumurta ikizi erkek bebeklerimiz var. 29 gunlukken 2600gr.olarak taburcu oldular, 2 gun sonraki kontrolde 2700gr.geldiler.benim sutum maalesef kesildi, hastanede mamayla 8*50cc besleniyorlarmis,ben de farkli bir mamayla o sekilde devam ettim. sizin tablonuza gore kilo basina 150ml.almis oluyorlar hocam ve cok fazla.surekli araniyorlar agliyorlar ama,3 saati zor ediyorum, biberona resmen saldiriyorlar. kakalarina bakinca da biri 1 kez sari kucuk top top yapti, oburu daha hic kaka yapmadi, ikisi de zorlaniyor ıkınıp katilarak agliyorlar. kakaya gore doymuyorlar diye mi dusunmeliyim hocam,yaniltir mi beni? yada mama mi kabiz yapti, yada zor kaka yapma zamanlari basladi, ondan mi boyle oluyor?gazlarini cikardigima eminim ama susturamadikca katiliyorlar koro halinde mahalle inliyor, mamayi mi degistirmeli, miktari mi arttirmali yada fitil mi kullanmaliyim, ne dersiniz hocam? bir de epikrizde gordum, ikisine de cikana kadar her gun metsil, hic kaka yapmayana motilium da kullanmislar, ben hic kustugunu gormedim. iki ilaci da, hatta verdikleri ferrumu da hic kullanmadim. onlarin etkisi yuzunden olabilir mi hocam bu halleri?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2021 Saat 03:51 |
|
Siz hic kimsenin ne dedigine bakmayin... Siz, sadece ikizlerinize bakin. Onlar ne diyorlarsa, ne istiyorlarsa,
ona gore davranin. Mama verirken hazirlama islerine dikkat edin. Her 30ml suya; 1 olcek verilecek... 1 olcek= olcegin icindeki toz SIKISTIRILMAYACAK... Bicak sirti ile, bastirmadan silme yapilacak. Once su konulacak, SONRA toz konulacak. SAKIN; Metsil, Motilium ve Ferrum kullanmayin. Bu uc ilac; 1960-1970;li yillarda, SAHTEKAR Turk doktorlarinin kullandigi ilaclardi. Bu uc ilac da, sahte iyilik halleri yaratarak bebeklerin basini belaya sokan ilaclardir. Bu ilaclarin teki bile bebegin devamli doktorlara gitmesine sebep olurlar. Sakin bu ilaclari veren o assagilik hastaneye adim bile atmayin. |
|
![]() |
|
zelalim
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 16:21 |
|
hocam tekrar merhaba, ikizleri 8*60 cc beslemeye devam ediyorum, mamalarina zeytinyagi ekliyorum, kabizlik bir nebze duzeldi. ama besleyip gazlarini cikardiktan sonra bagira bagira aranarak aglamaya basladilar.birkac kez 75ml.ile beslemeyi denedim, ictiler ama aciyla kivranip durdular butun gun boyunca. kizim da boyleydi hocam, emmedi o emziremedim, asla 3-4 saatlik aralarla beslemeyi basaramadim, 2 saat bile beklemezdi, hicbir sekilde o aglamasini susturamazdim, kucak istemezdi,temas istemezdi, sallanmak istemezdi, yatmak istemezdi, ikinci biberonu alana kadar kiyameti koparirdi. icip uyur, 1 saat sonra uyanip yine cigliklarla aglamaya baslar, gazini cikaririm ama yine de susmaz, su istemez, mamayi almadan durmazdi, her beslenmeden sonra, butun gun bu dongu devam ederdi, 2ltye yakin mama icerdi hocam ve gun sonunda yorgun, huzursuz ve gun boyunca ictigini sindirememis asiri gazli ve surekli aglayan bir bebek olurdu. ben bu donguyu kiramamistim, mama aralarini uzatamadim, beslendigi miktari azaltamadim, her daim aglayan ve biberonsuz susmayan bir bebekti, yurumeye baslayana kadar bu krizler boyle devam etmisti.1 sene sonunda gulucukler sacan pamuk gibi bir kiz olmustu. simdi ayni sorunu tekrar yasamaya basladim hocam, doyduklarina eminim ama surekli biberon isteyen 2 bebek, eminim ki dolu biberon versem bile icerler, 1 saat sonra cigliklarla uyanip yenisini icmeden de rahat etmezler. bu sefer ayni duruma dusmek istemiyorum ama, zaten gazli ve huzursuz bebekler, mama vermeden susturmak da mumkun degil. ilerleyen aylarda öğün aralarini acmam gerekecek ama bu aglamalardan dolayi acamayacagim, miktari azaltmaya calissam ona da asiri tepki gostecekler, yapamayacagim. bu donguyu kirmak icin yapabilecegim birsey var mi hocam, bir de sindirememe sancilari ceksinler istemiyorum.ama susturamiyorum, oyalayamiyorum. bu nefesleri kesilene kadar aglamalarinin da kendilerini kontrol edemediklerinden kaynaklandigini dusunuyorum,mamayi sadece sakinlesmek icin istiyorlar, ne gaz ne açlık ikisi de degil bence,cunku doysalar da gazlari ciksa da o aglama bir basladiysa bir daha mama icmeden sakinlesmiyor.cok uzun yazdigim icin ozur dilerim, ama inanin cok zor, bu sefer iki bebek var ve zaptedemiyorum, aglamalari birbirlerini atesliyor. bir oneriniz olur mu hocam durumu rahatlatmak icin,karsilastiniz mi hic boyle birseyle? yoksa basa geldi, yine kendiliginden duzelene kadar cekilecek mi boyle?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Şub 2021 Saat 19:10 |
|
Bazi bebekler boyledir, Suyuna gdin, inatlasmayin. Biberon istiyorlarsa, verin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|