Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aşırı terleme ateş deri altı leke
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aşırı terleme ateş deri altı leke

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
balkongülü Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aşırı terleme ateş deri altı leke
    Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 04:45
Kadir bey 4 yaşına bu hafta girecek kızım var. Bir kaç süredir aşırı terleme şikayeti vardı. Yatağı sırılsıklam yapacak kadar başı terliyordu.
Kendisi biraz esmer. Bir haftadır deri altında, tüm vucudunda minik koyu noktalar vardı. Çok zor farkediliyor. İyice bakmak gerekiyir
Şimdi de 39 derece ateşi var.
Normalde ateşten korkmam ama bu belirtiler beni endişelendirdi.
Akşam uyumadan önce kolunun ağrıdığını söylemişti 
Ne önerirsiniz?  Hemen gidip bir tahlil yaptırayım mi? 3 gün bekleyin mi korkulacak bir şey yok mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2021 Saat 18:49
Bir "Tam Kan Sayimi ve D vitamini tayini" yaptirip bana yazin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2021 Saat 22:29
Kadir bey o gün okula göndermedim. Sardımk sarmaladım atesi dustu keyfi yerine geldi, benekler kayboldu ama basi hala terliyor yastigi islatiyor. Sizinle daha önce yazışmıştık kasimda ailece d vit içmiştik ama ben üzerine 2 ampul daha ictim yukselmesi icin. 1 yildir dogru duzgun gunes görmüyorlar.
 bugun saglik ocağından aradılar 4 yaş aşısı varmış. Haftaya hastanedean randevu alıp gideceğiz hem asi hem de tahlil yaptırıp size sonucu yazarım. Bir de 6 yaşında oğlum var ona yapılmadı bu asi okul dönemi yapılacak denildi. Ona da yaptırayım mi?
4 aylık bebeğim de var. Onun rota virüs aşısını 3 ay 13 günlükken yaPtırabildim. 4 Ay aşısını da geciktireyim mi?
 Çocuklar kreşe gidiyor ama son bir kaç gündür tv de doktorlar çok korkutucu şeyler söylüyorlar çocuklar için daha riskli olduğuna dair. Kafayı yemek üzereyim. Gerçekten böyle bir mutasyon var mı? 
Kusura bakmayın çok uzun oldu. Çok teşekkür ederim Kadir Bey
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 01:44
1- 6 yasindakine, asi yaparlarsa, mutlaka yaptirin. 
2- 4 aylik bebege; Rota asisindan en az 21 gun (ideali 1 ay) gectikten sonra diger asilardan yaptirabilirsiniz. 
3- Bir evvel yazdigim cevabi okuyun, Turk doktorlara itibar etmeyin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 13:49
Okudum içim rahatladı. Çok teşekkür ederim Kadir Bey...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2021 Saat 23:51
Kadir bey bugün tahlilleri ve aşıları yaptırdık. 6 yaşa da yaptılar aşıyı 
1. 6 yaş oğlum boy 114 cm kilo 22kg
Düşük değerler
Lökosit    4,14
Lym          1,48
Lym%        35
Yüksek çıkan
Eos      %8

D vitamini 19

2. 4 yaş kızım kan ve idrar tahlillerinin hepsi normal sınırlar içinde
D vitamini 20

Sürekli altına kaçırıyor evde ben hatırlatıyorum ama okulda olmuyor yanında 3 kıyafet var hepsi kirli dönüyor. Tuvaletini kacirdiginin farkına ıslanınca varıyor. Ultrasonla baktılar her şey normal. Neden oluyor? Morali bozuluyor arkadaşlarının yanında.

Doktor söylemedi ama d vit ampül içireyim değil mi değerler hala düşük ( normal gorunuyor) en son kasımda içmişlerdi.

3. 4 Ay oğlum  kilo 8,7 kg   boy 68cm sadece anne sütü alıyor. Her gün d vit damla devam ediyorum.

Bir de kafama takıldı. Tüm tetkikler ( hemogram, b12, ferritin, demir bağlama, idrar) ücretsizdi ama d vitamini tahlili için kişi başına 145 tl aldılar. Ne farkı tahlillerin?

Düzenleyen balkongülü - 08 Nis 2021 Saat 23:57
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2021 Saat 03:23
Farkli "gibi" gorulen degerlerin bir onemi yok.
D vitamin seviyeleri cok dusuk.
Simdi her ikisine de;  1'er ampul Dvit3 icirin. Bir ay sonra tekrar icirin ve Temmuz ayinda tekrar D vitamin
 sevilerini olcturun ve bana yazin.
Sonuclarinizi da, "1 ampul D vitamini ile zehirlenme olur" diyen Turk cocuk doktorlarinin gozlerine sokalim. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı balkongülü Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2021 Saat 23:39
Kadir bey 
Kızımın 1 haftadır kemik ağrıları var. Bacak kol kalça leğen kaburga kemiklerini gösterip ağrıdığını söylüyor. Kızım 4 yaşında okulda da oluyormuş ağrısı normalde hareketlidir ama bazen duruyor ve ben anlıyorum ağrıdığını. En son 2 ay once tahlil yaptırmıştık dediginiz gibi d vit icirdim endişeliyim covid olmasa çoktan götürmüştüm doktora. Dün parka indirmiştim oynarken duraksadı dalak veya mide tam anlamadım anne çok ağrıyor diye geldi yanima normalde yorulmak nedir bilmezdi. Ne tavsiye edersiniz? 
(2 haftadır da iştahsızlık var.)

Düzenleyen balkongülü - 29 May 2021 Saat 23:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.