Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kutu sut hazmedememe
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kutu sut hazmedememe

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 237
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kutu sut hazmedememe
    Gönderim Zamanı: 18 Haz 2021 Saat 20:18
hocam merhaba,
5,5 aylik 5500gr.erkek bebeklerimiz var, mamayla besleniyorlar. bir suredir azdan baslayarak sut vermeyi deniyordum, 3 gundur de gunde bir ogunleri 150ml.sut veriyorum. ishal, kusma, kizariklik, sisme olmadi. gaz sancilari daha bitmemisti, ama bugun gun boyu fazla huzursuzlar. sut mu fazladan gaz yapti, yoksa farkli bir sebebi mi var anlayamadim hocam. eger bir hazmedememe durumu varsa, bu sut ictikten hemen sonra mi olusur yoksa gunler sonra da ortaya cikabilir mi? bir de hazmedemiyorlarsa kilo alirlar mi yine de? bunlari sormak istedim, simdiden cok tesekkurler hocam. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2021 Saat 09:13
4 ayından sonra "gaz sancısı" benzeri şikayetleri olursa, hazımsızlık vardır.
1 ay sonra tekrar deneyin. Hazımsızlık, zamanla düzelir. Bu arada da mama verin.
Yukarı Dön
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 237
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2021 Saat 13:17
hocam musaadenizle birsey daha sormak istiyorum, bugune dek yasadiklarimizi anlamak adina. 1 hafta oncesine kadar surekli kriz halinde aglayan, sakinlestiremedigimiz, gaz cikarsa da rahatlamayan bebeklerdi, su 1 haftadir biraz daha sakinler. acaba dogumlarindan itibaren sutsuz bir mamayla beslenseler bu sıkıntıları hic yasamayacaklar miydi? ve burdan hareketle eger sut vermeye devam edersem bebeklere verecegi sıkıntı yine gaz sancisi ve kriz halinde aglamak mi olacak, yoksa daha buyuk zarari var mi? ve bir sorum daha var, tamamen mamaya döndük ama sutu ne kadar erken verirsem bagirsaklari hazmetmeye o kadar cabuk alışır dusuncesi yanlis mi olur? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2021 Saat 19:53
Mama da süt sayılır. Neticede mamalar da inek sütünden yapılıyor.
Yani çocuk sütsuz beslenmiyor değil. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.