|
Çölyak Kontrol tahlili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Haz 2021 Saat 17:31 |
Merhaba değerli hocam Oğlum 7.10.2011 doğumlu 35 kg 136,5 boy ve 8 yıldır çölyaklı endoskopik biyopsi de total villus atrofobi çıkmasıyla teşhis olmuştu. Her yıl yaptırdığımız rutin kontrol çölyak değerleri 2 hafta sonra çıkacak ama diğerlerinde bazıları yüksek çıkmış ben size sormak istedim doktorundan önce . Bu değerler ne anlama geliyor sizce? Kasım ayında birer ampul devit içmiştik ailecek şimdi yaz diye vermemiştim ama 30,31 ng/mL çıkmış Ferit’in de 22.9 ng/mLhemen devit vereyim mi hocam Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız Düzenleyen anneoluncx - 28 Haz 2021 Saat 18:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verilen "Referans aralığı" YANLIŞ... Normal sınırlar:50-100 aralıiğıdır.
ZATEN, Alkalen fosfataz yüksekliği de bunu gösteriyor. D vitamin eksikliği sonucu, kandaki kalsiyum seviyesini sabit tutabilmek için vucut devamlı kemiklerden kalsiyum söküyor. Bunun uzun süreli sonucu olarak, Böbrek taşları dökebilirsiniz. HEMEN, 1 ampul Dvit3 için ve 1 ay sonra tekrar için. Ekim ayında tekrar Alkalen fosfataz ve D vitamini seviyelerini olçtürüp bana yazın. |
|
![]() |
|
anneoluncx ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2018 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Puanlar: 238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı anneoluncx
Hocam benim değil çölyaklı 2011 doğumlu oğlumun sonuçları hepsi de çocuklarda da referans değerleri 50-100 arası mı hep yüksek olduğu halde neden şimdiye kadar bu konuda herhangi birşey yapmadılar acaba ? (Herhangi bir böbrek rahatsızlığı olmadı şimdiye kadar )Birde diğer değerlerdeki yükseklik ve düşüklükler normal mi acaba
Değerli cevabınız için teşekkür ederim
Düzenleyen anneoluncx - 28 Haz 2021 Saat 19:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gerisi önemli değil.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|