|
Yabancı Cisim Yutma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Jasmined ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2021 Saat 18:31 |
Hocam merhaba,
Size bir sey sormak istiyorum. Çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren ya anane babaanne bakiyor ya bakıcı ya da kreste büyüyor. Çalıştığımız icin her an yanında olamiyoruz. Diyelim ki çocuk yabanci bir cisim yuttu ve akciğerine kaçtı. Biz bunu nasil farkedecegiz. Mesala internette haberler ve ciğerindeki yabanci cisim 3 sene sonra 5 sene sonra çıkartıldı gibi? Hatta 14 sene sonra ortaya çıkan bile var. Benim suan kizimda ara ara öksürük var ama grip sonrasi ve yaklasik 3 haftadir öksürük zaman zaman azalarak zaman zaman aryarak devam ediyor. Mesala ben bu durumda yabanci cisimden şüphelenmelimiyim? Yoksa yaninda ek bir belirti mi aramaliyim? Turkiyede ki saglik sektörü bence vahim durumda. Capa hastanesine gittik bugün. Bir asistan çocuğu muayene bile etmeden çocuğa dokunmadi cigerini dinlemedi bile öksürük icin alerjik denildi. Astım olabilir dendi. Yani sadece gun icinde toplasaniz 5 6 kez öksürüyor ve kisa süreli ama genel durumu bence iyi.sadece aksam uyudugu zaman yaklasik 10 dakika suren bir öksürük var. Bende düştüm internet batağına her ihtimali değerlendiriyorum. Hic ilac kullanmadik. Birseyi atlamak istemiyorum sizin söylediklerinizi uyguluyorum harfiyen ama bu öksürüğün seyri de kafami karıştırıyor. Bir bakiyorun cok iyi o gun cok az oksurdu bir bakiyorum aniden artıyor. Nasil ilerlemeliyiz sizce?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Akciğere yabancı cisim kaçsa, öncelikle nefes alıp-verirken, ıslık sesi olur. Bazısı dışardan duyulabilir, bazısı
Steteskop ile duyulabilir. Öksürük, yabancı cisim belirtisi değildire.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|