|
Öksürük,ses kısıklığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NnesrinN ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Oca 2022 Saat 21:17 |
Hocam merhaba kızım 7 yaşında. Sürekli tekrarlayan öksürüğü var alerjik rinit, alerjik astım dendi. Ama bu kez farklı başladı. Bir gün boyunca aralıklı hıçkırdı. Sonrasında ses kısıklığı ve öksürük başladı. Öksürük sürekli gıcık tarzında iki saatti geçmiyor ve öksürdükçe boğazı ağrıyor. Bebekken reflü teşhisi de konmuştu ama sonrasında tedavi vs görmedi. Sabah uyandığında özellikle balgam çıkarıyor. Alerjisi için zyrtec şurup kullanıyorduk artık eskisi kadar etki etmediği için zespira çiğneme tabletini başladı doktor bir buçuk aydır onu da kullanıyoruz. Ne yapmamızı önerirsiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dolandirilmanin kosesinden donmussunuz, diyecektim, ama hala dolandiriliyorsunuz.
1- Bebeklerde, Reflu OLMAZ! Olsa olsa, "Regurjitasyonlari" olur. Turk doktorlari HER kusan hastaya Reflu derler, halbuki Reflu'de KUSMA OLMAZ! Mideden yemek borusuna kacan mide asiti tekrar yutulur ve bu sekilde uzun sure mide asitine maruz kalma sonucu, seneler sonra girtlakta bazi yapi degisiklikleri olur, buna "Reflu" denir. 2- Zespina, Astim ilacidir. Sakin Turk doktorlarina inanmayin. Onlar HER oksurene; Astim derler. Demeseler bile, baska bir sey (Brosit, zaturre baslangici) soyleyip, gene boyle Astim ilaclarini verirler. 3- SAKIN oksuruyor diye, Allerji ve Astim ilaclarindan vermeyin, akinti koyulasir ve cocugu sikintiya sokar bu sekil zor balgam cikarmalar olur. Allerjilerde, balgam on planda degildir. Yani; bu cocuk buna seneden beri HIC MI Grip olmadi?? Hep Astim, hep Allerji!!!! Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Baska doktor mu YOK da bu soytariya gidiyorsunuz?
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Oca 2022 Saat 03:47 |
|
![]() |
|
NnesrinN ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam. Aslında ben doğduğundan beri burdan size çok danışıp doktora gitmeden atlattık çoğu dönemi ama gittiğimiz tüm hekimler aynı. Kimisi zatürre diyor, kimisi bronşit olmuş diyor ben bile tıp bilgim olmadığı halde farkındayım şikayetlerimizin tanılarıyla örtüşmediğini. ama şikayetler çok arttığında başa çıkamadığımızda mecbur kalıp gidiyoruz. Söylediklerine inanmak zorunda da kalıyoruz. Emeklerinize sağlık keşke sizin gibi bir hekim bulabilsek ama bilmiyoruz.
|
|
![]() |
|
Mamocka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 96 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba, bu regurjitasyon bizde de var. Bu durumun ileride refluye donmemesi icin ne yapmaliyiz? 1 haftadir kakao ve paketli hersey tamamen hayatimizdan cikti (okula gidiyor zor ikna ettim ama hic paketli birsey yemedigini biliyorum) ama regurjitasyon devam ediyor(gun icinde cok kez oluyor ve agzi kotu kokuyor ve hep dis gicirdatiyor mutlu bir cocuk evde okulda sorunumuz yok tartisma yok) . Yoksa yediklerinden alakasiz mi? Kanda ige degerimiz 2000 . Yanitlarsaniz cok mutlu olurum. Selamlar.
Düzenleyen Mamocka - 08 Eki 2024 Saat 22:20 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Paketli gıdalar ile hiçbir alakası yok!
Hadise, Mide üst kapağındaki gevşeklik hali! Yastığını yükseltin. Yatmadan 1 saat evvelinden su/sıvı gıda almasın. IgE bu kadar yüksek olamsı; barsak solucanlarından olabilir. Andazol şurup, bir sefer 2 ölçek verin. 3 gün sonra sonucu yazın. 3 hafta sonra tekrar 1 sefer 2 ölçek içirin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eki 2024 Saat 22:45 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|