|
Orta kulak iltihabı işitme kaybı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Kürşat bayır ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2022 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kürşat bayır
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Nis 2022 Saat 00:51 |
Hocam merhabalar,
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine sizleri tanıma şansımız oldu. 6 yaşında bir oğlumuz var. İşitmeye ağırlaştı. Bu sene içerisinde sıklıkla viral hastalıklara yakalandı. Doktoru sürekli antibiyotik verdi. Ben ne dersem diyeyim. Doktordan iyi mi biliyorsun diye eşim kullandı. İşitme kaybı için KBB doktoruna gittik. 4 ayrı doktor. İlk 3 tanesi antibiyotik geçmezse tüp takacağız dedi. Kulak ağrısı yoktu. Bir süre sonra bu durumun bende ve annemde de olduğunu havuza girdiğimde kulaklarımın tıkandığı söyleyip tüp taktırmak reddettim. Bir süre sonra kendiliğinden geçti. ( antibiyotik tedavisini kesmiştim) En son tekrar duyması güçleşti. Bu sefer gittiğimiz KBB uzmanı çiğneme tableti levmont ve burun spreyi nasacort verdi. Sizin yazılarınızı okuyunca ilaçları kullanma diyerek iliadin Damla kullandım. Kendi gözlemim durumunun daha iyiyse gittiği yönündeydi. 3 gün sonra eşim tekrar sen doktordan iyi mi bileceksin diyerek bu sprey ve çiğneme tabletini kullanmaya başladı. Gözlemim duyma sorunu arttı. Kullanma talimatına baktığımda bu ilaçların astım hastalarına verildiğini ve büyüme sorunu yarattığını okudum. İlaçları çöpe attım. Eşime sakın bir daha verme dedim. Çocuğun sinüsleri daha önce bir beyin mr onda gözükmüştü. Tıbbı geçmiş olarak bunu belirtebilirim. Zaten ilk KBB ye gitme sebebimiz de buydu. Hocam ilaçları kesip iliadinden devam mı edeyim? Ne kadar süre kullanayım. 3 gün den sonra 2 gün ara verip tekrar devam edeyim mi? Başka yapabileceğimiz birşeyler vat mı? Saygılar sunarım. Şimdiden çok çok sağolun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Su anda, HICBIR ilac kullanmayin.
Iliadin SADECE ; kulak agrisi oldugunda, Meslek hayatim boyunca, Orta Kulak Iltihabi sonucu sagir kalan tek bir hastami gormedim , AMA Turk doktorlarinin verdigi sacma sapan kulak damlalari ile kulak zari harap olan ve ortakulak icindeki kemiklerde erime olanlari gordum.. Bunlar TAM SAHTEKARLAR!! " İlk 3 tanesi antibiyotik geçmezse tüp takacağız dedi." Der tabii, domuz gibi biliyor, Antibiyotiklerle daha kotu olacagini. |
|
![]() |
|
Kürşat bayır ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2022 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kürşat bayır
Çok teşekkür ederiz hocam.
|
|
![]() |
|
Pınar yavuz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 May 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Pınar yavuz
Merhabalar bizde aynı problemleri yaşıyoruz nasıl bir yol izlediniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bugunden geriye dogru giderek, cevaplarimi okuyun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kürşat bayır
Saygıdeğer hocam merhaba ,
Daha önce bu konuda soru sormuştum o yüzden çok detaya girmek istemiyorum. 7 yaşına girecek oğlum da orta kulak iltihabı olduğu söylenmişti. Her kbb de tüp takalım diyeyanıt verdi. Sizinle görüştükten sonra yapmadık. Genel de viral hastalığı geçtikten bir süre sonra bu sorunu düzeldi. Ama son dönem de bir hastalığı olmamasına rağmen tekrar duyma sorunu artışı var. Gerçi hastalık yok derken şuan öksürüğü var. Ancak hasta diyebileceğim bir durum da değil. Bu konu yüzünden sürekli eşim ile tartışıyoruz. ona kalsa çoktan tüpü de takardık. Saygıdeğer hocam sorum şu : ikiz kız kardeşinde bu durum hiç yaşanmıyorken neden erkek de sürekli tekrar ediyor. Bu durum ne kadar süre gidecek.? Çevreden duyduğum geniz eti büyümesinin ki sanırım bu yaşta çocuklarda sıklıkla olan birşey aldırıyorlar. En son bir arkadaşım 3 yaşında ki kızını geniz eti amilyatı yaptırdı. Çocuğun duyma sorununu nasıl aşabiliriz ? 2 gündür burunundan sadece iliadin damlatıyorum ki östaki borusu açılsın. Başka yapabileceğimiz birşey var mı ? Anlayışınız için tekrar teşekkür ederiz. saygılar selamlar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sadece; Iliadin damla anlattigim gibi kullanin.
Bu sekilde sagir kalan kimse YOK!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kürşat bayır
Merhaba saygı değer hocam.
Bu konuda zaten şüphem yok. Sadece çocuk ağır işitiyor. Duymasını normalleştirmek adına birşey yapabilir miyiz? Mesela burnuna deniz suyu sıkıp temizlemeye çalışmak gibi. Mazur görünüz doktorlara kalsak kortizonlu haplardan kulağa tüp taktırmak kadar tüm tavsiyeler kasaplık üstüne. Mesela sakız çiğneyiyorum bol bol bilmiyorum hocam faydası olur mu? Çok teşekkür ederim. Saygılar sevgiler |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|