|
Tetanos |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alev-kerem ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 508 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Tem 2022 Saat 09:33 |
Hocam merhabalar bu sabah 9 aylık kızım emekleyip patates kovasindan patates almış yalamış bir güzel. Toprak gubrelidir, sindirim yoluyla tetanos bulaşır mı? Aşıları yapıldi. Yoksa sadece ishal mi olur ? Yanlış dişimi çektiler psikolojim darmaduman O kadar üst üste sağlık sorunları yaşayip yanlış tedaviler oldum ki çocuklarıma bişey olmasın istiyorum. Bu yüzden sizi sürekli okuyorum ama yine de eksik bilgim var.
|
|
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Topraktan yiyerek Tetanos bulaşmaz. Sindirim yolu ile bulaşan, "Clostiridium Tetani" değil, "Clostridium
Botulismus" bakteri, spor ve oluşturduğu toksinlerdir. Bu bakterinin toksinleri de, bir tek et konservelerinde oluşabiliyor. İshal bile olmayabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|