Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece uykusuzluk biberon bağımlılığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gece uykusuzluk biberon bağımlılığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hasantaha7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasantaha7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gece uykusuzluk biberon bağımlılığı
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 21:42

Merhaba hocam nereden başlasam bilmiyorum ama şöyle özetlemek istiyorum oğlum 13 aylık(6temmuz2021 doğumlu) 12 kilo.55cm ve 4.190 kg doğdu. İri bir bebekti. Doğduğundan beri uyku problemi olan bir bebekhiç deliksiz uyuduğunu hatırlamıyorum. Son zamanlarda özellikle gece uykuları daha da kötüleşti. 4aylıktan beri mama alıyor geceleri asla mamasız uyumuyor su teklif ediyorum içmiyor. 1 ay önce aşırı kusma ile hastaneye gittik kan kaka idrar allah ne verdiyse bakıldı bağırsak düğümlenmesine kadar gitti olay. Kakasını yapmıyordu. 2 gün hastanede kaldıktan sonra düzeldi. Hastanede yapılan tüm testleri ekliyorum. Şimdi ateş ve geceleri sabaha kadar aşırı ağlama nöbeti ile tekrar doktor kontrolüne gittik. Doktorumuz gece mamayı biberonla cok içtiğini hazımsızlık yaptığını ve mide asidinin yukarı çıkıp boğazlarını tahriş ettiğini söyledi. Bu beslenme düzeni bu şekilde devam ederse hep olacağını söyledi. Bunun için beslenmesine ve biberon alışkanlığından uzaklaştırmam gerektiğini açlık sürelerini uzatmam gerektiğini söyledi ve zaditen damla rhinfant ve gaviscon verdi. Ben geceleri serin yatırıyorum kafası yüksekte cold mix kullanıyorum ama burnu tıkalı ve geceleri sanki gazı varmış gibi sürekli kendini kasıyor geriye bükülüyor çok sık uyanıyor.

Genel anlamda oğlumda d vit hariç hiçbirşey vermiyorum ama bu gece yaşadıklarımız artık beni çok yıprattı kan değerlerinde biyerinde sıkıntımı var size danışmak istedim bu ilaçları kullanmalımıyım? Ne önerirsiniz? 

Son olarak çok ama çok haraketli bir çocuk 11 aylıkken yürümeye başladı günde 1 kez sabah uykusu alıyor asla yerinde durmuyor. Gündüz yemekleri çok iştahlı değil. Geceleri kabusumuz oldu bunu nasıl çözebilirim hocam ?

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasantaha7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 21:46

Düzenleyen Hasantaha7 - 24 Ağu 2022 Saat 21:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117333
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 09:02
Resimler açılmıyor.
1-  Dördüncü ay bittikten sonra, mamalara ihtiyaç kalmaz. Sizi iyi kazıklamışlar! 
Bir öğünden başlayarak, tamamen "Kutu sütlerine" dönün. (Lütfen marka sormayın, FARKETMEZ!)
2- Eğer kilosu;10 kilodan fazla ise, şikayetleri fazla beslenmesine bağlıdır. Günde 4 seferden fazla beslemeyin.
3- Kilosu 10 kilodan az ise, onu ayrıca konuşuruz. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hasantaha7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 09:34

hocam son 1 ayda kusmasından dolayı gittiğimiz zaman hastanede yapılan testler bu şekilde.  
genel kan değerlerinde bir problem var mı? 13 aylık bebek 12 kilo ve cok hareketli dediğiniz gibi kutu sütlere geçeceğim. gece beslenmesinin cocugu hasta ettiği doğrumu peki hocam? geniz akıntısı ve mide asidi gece beslenmesinde cocugun boğazlarını tahriş ediyormuş bunun önüne nasıl geçicem asla biberonsuz uyumuyor. biberonu bıraktıracak olsam bana bu aşamada yardımcı ilaç takviye ne önerirsiniz? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117333
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 12:05
Bu yaşta; "gece beslenmesi" NE DEMEK!!! Yoksa siz hala Türk çocuk doktorlarını ciddiye mi alıyorsunuz?? 
Biberon yerine "emzik" verin. Bunun bir ilacı yok. 
O kadar tahlil yaptırdınız ne çıktı? 
Hgb sınırda, Eritrositler aşırı fazla. Muhtemelen "Mikrositer anemi" olabilir ama önemli bir durum değil, bir
 şey de yapılamaz. 
Sizin sorununuz , disiplin sorunu. Beslenmesini 4 öğüne indirin ve aralarda gerekirse su teklif edin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.