|
Satürasyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Can Ege ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2021 Konum: Kırsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 278 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Kas 2022 Saat 23:02 |
Hocam iyi günller. Sizi bu sefer bu saturasyon hakkında bilgi almak için rahatsız ediyorum. Oglum 5,5 yaşinda. 3 aydir devamlı hasta . Bu seferde 2 gun boyunca aniden baslayan bir öksürük vardı. Sabahleyin öksürük 100/50 azaldı. Sizin dediklerinizi yapiyorum.bugun halsizlesti durgünlaşti bir ara midem bulaniyo dedi. Şimdi ates 39 saturasyon 93, 94 lerde. Nabız 135 lerde. Solunum sayısida 27. Domuz gribi olabilirmi hocam. Birde internette satürasyon normal degeri 95, 99 arasi normal diyo. Ne zaman hastaneye götürmem gerekiyor.
|
|
![]() |
|
Can Ege ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ara 2021 Konum: Kırsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 278 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu satürasyan degerinden korkmalımiyım.
Abiside 10 gundur hasta oksuruk bas ve eklem agrilari var. Hız uyku uyuyamiyo.onu bugun doktora götürdum acil acikti ordada yalandan bir boğaina bakip antibiyotik yazdilar.17 yaşinda 5 yaşindan beri hic grip icin antibiyotik icmemisti. Bizim dememizle bogaz kultüru aldilar. Demem oki burda durumlar cok vahim hocam ne doktor nede dogru bir tahlil yapacak personel yok. Yarın küçük olani hastaneye götütüp test verdirelimmi? Anlayışınız ve degerli bilgileriniz için cok teşekkür ederim. Sağlıkli günler dilerim sevdiklerinizle.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saturasyonla filan ugrasmayin.
1- Yuksek ates+Solunum sayisi 60'dan fazla olursa, hastaneye gidin. 2- Ates+ Agizda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakasi olursa gene gidin.
|
|
![]() |
|
Hocam iyi günler. Çocuğun öksurügü balgamli olunca vd halsizlesince doktora gitürdüm. Kan ve bogaz kultürü alındı. Bogazlar kızarik cigerler temiz dedi. Kandada crp 13 cıktı diye antıbiyotik yazdi.10 gün kullansin dedi.
|
|
![]() |
|
Önemli olan wbc değilmi hocam.Birde öksürük iyice balgamlı ve boğuk bir hal aldı. Burnu da sarı koyu şekilde akmaya başladı.
Ilac olarak agumentin antibiyotik verdi.kullanmadım. ama öksurüğün şekli benı korkutuyor.bol bol ılık su veriyorum. Taze nar ve portakal suyu veriyorum c vitamini için .başka ne yapabilirim. Düzenleyen Can Ege - 30 Kas 2022 Saat 18:23 |
|
![]() |
|
Hocam dün yazmıştım . Görmediniz heralde. Yardımci olursanız sevinirim.sağlıkli günler dilerim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN o salak doktora kanip Antibiyotik baslamayin. WBC:11 ve bu salak hala antibiyotik verebiliyor.
CRP??? Dunya da bir tek Turkiye'nin salak doktorlari CRP yuksek diye antibiyotik baslarlar! CRP, her turlu enfeksiyonda (viraller dahil) yukselir ama bu salaklar; "Enfeksiyon" ile, "Bakteriel enfeksiyon" arasindaki farki anlayamayacak kadar bilgi yoksullaridir. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|