Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik saklama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotik saklama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik saklama
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 10:46
Merhaba doktor bey.
Oğlum 12 yaşında 40 kilo bir çocuk. Strep a testi pozitif çıkması sonucu beta teşhisi kondu. Tedavi olarak da augmentin 600 mg şurup verildi. Günde 1,5 ölçek 12 saatte 1 on gün boyunca kullanılmak üzere. Bugün başladıktan sonra 3. gün oldu.  Fakat ben verirken bir hata yapmışım. Sulandırdıktan sonra buzdolabında saklanması gerekiyormuş. Ben oda sıcaklığında sakladım. Bugün doktora sorduğumda ilacın hiçbir işe yaramayacağını ve yeniden tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi. Yani sanki hiç vermemişiz gibi yeniden başlayarak 1. gün olarak kabul edecekmişiz. Ben de size danışmak istedim. Buzdolabında saklamadığım için verdiğim 3 gün boşa mı gitti. Zaten 10 gün antibiyotik içecek oğlum. Şimdi 13 gün mü vermiş olacağım. Çok canım sıkıldı size sormak istedim. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118921
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2022 Saat 18:34
SAKIN o salak yaratiga inanmayin. 10 gun oda derecesinde durabilir. 
Ayrica da SAKIN Turk doktor ve Laboratuvarlara da inanmayin! 
Hakikaten Strep-A Testi:(+) olsa, cocukta: 
Yuksek ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+Bulanti/kusma olurdu. 
Eger bunlar vardi ise; oyle 10gun tedavi filan da verilmez. 1 ay verilir. Bunun en kestirme yolu da; 1 ay
 boyunca etkili olan tek doz Deposilin6-3-3 ignesi yaptirmaktir. 
Ayrica; hakikaten Streptokok enfeksiyonu ise, ilk doz Augmentinden 12 saat sonra cocuk tamamen iyilesir. 
Uzun sureli tedavi, cocuk 1 ay icinde tekrar Streptokok almasin diyedir. Turk doktorlari bunlari bilmezler. 
Yazarlar kisminda: "Beta diye bir Virus" makalemi okuyun, Turk doktorlarinin ne kadar salak olduklarini
 gorursunuz. 

Yukarı Dön
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 161
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2022 Saat 10:25
Teşekkürler cevabınız için. Bir de tahlilde oğlumun d vitamini 14 çıktı. Yani çok düşük. D vitamini takviyesi beta tedavisi için antibiyotik aldığı sırada da verilebilir mi. Yoksa antibiyotiğin bitmesinl mi beklemeliyiz. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118921
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2022 Saat 19:19
D vitamini, bir tek ishalli iken verilmez. Onun disinda her durum ve hastalikta verilebilir.
D vitamin seviyesi anormal dusuk.
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar 1 ampul icirin.
Mart ayinda tekrar olcum yaptirip bana yazin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.