Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - StrepA-Kızıl
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

StrepA-Kızıl

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 355
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: StrepA-Kızıl
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2023 Saat 18:06
Hocam oğlum 16 aylık 2 gün yüksek ateş ve 1 gün vücutta kırmızı döküntü oldu. Doktor kızıldan şüphelenip strepA testi istedi. Sonuç pozitif çıktı. Ben sonuca güvenmediğim için en azından eşimde bende rahat edelim diye biruni laboratuvarında 1 saat arayla tekrar test verdik. Hocam onunda sonucu negatif geldi. Siz eminim ki zaten neden yaptırdınız ki diyecekseniz biliyorum. Hocam size sorum böyle bir durumda test yaptırmak gerekse gerçekten biruni laboratuvarı güvenilir midir sizce? Yoksa hastanede mi yaptırmak gerekir.

Düzenleyen NagihanKY - 09 Mar 2023 Saat 20:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120740
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2023 Saat 18:41
Senelerdir anlatiyorum!!! Turk doktorlara ve Hastane ici laboratuvarlara inanmayin. 
Gordunuz iste, doktorda;(+) cikan test, Biruni'de;(-) cikiyor. Bu doktorlar kadar assagilik ve dolandiricilar
 dunyada yoktur! Tahlillerinizi sadece, Biruni, Duzen, Buyuk gibi ozel laboratuvarlarda yaptirin.
Bu yasta ZATEN Streptokok enfeksiyonu olmaz! 
Eger; dokuntuden sonra HEMEN Ates dustu ise, bu 6. Hastaliktir. Turk doktorlari bu tip hastaliklari bilmezler.
Hicbir sey yapmayin. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2023 Saat 20:04
Bende alan hemşirenin acemiliğini görünce laboratuvarda yaptırdım tekrar açıkçası güvenemedim test sonucuna.

Öğlen döküntüleri oldu o gün ve gece ateşi vardı yine sabah uyandığında ateşi yoktu. Hocam döküntüyle solma arasında bir gün ya vardı ya yoktu. Çok hızlı oldu geçmesi. Ben ateşten vücut sıcaklığından falan diye düşünmüştüm döküntüyü terliyordu çünkü.

Hocam birde siz diyorsunuz ki bu yaşta olmaz ama bugün ilgilenen doktora bu yaşta görülmüyor diye biliyorum dedim bana 6 ay ve üzerinde pozitif bulgular oluyor onlara da tedavi uyguluyoruz 2 yaş üzerinde aslında daha sık ama 6 ay üzerinde pozitif olursa yine tedavi edilir dedi.

Hocam bu enfeksiyon hangi yaş aralığında görülür ve komplikasyonları hangi yaşları etkiler? Yetişkinleri de etkiler mi?

Düzenleyen NagihanKY - 09 Mar 2023 Saat 21:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2023 Saat 22:47
Sacma sapan konusuyor. Hastalik: OKUL CAGI HASTALIGIDIR! 
Kucuk cocuklarda ve bebeklerde gorulurmu?  Sartlari zorlarsaniz gorulebilir.
1- Afrika'dan bir makalede, Strep-A hastasi genc annelerin agizlarinda cignedikleri lokmalari bebeklerine 
yedirmeleri ile olan vak'alar tarif edilmistir.
2- Bu adet eskiden Turkiye'de cok yaygin idi. "Guguk" tabir edilen bu igrenclik cok sukur sehirlerde pek 
bilinmiyor! Ama hic guven olmaz. 
3- Okula giden abi/abla, evdeki bebek veya kucuk kardes ile agiz-agiza temas ederse, de bulasabilir. 
4- Evdeki ilk bebek/cocuk da gorulmesi bu nedenle,nerede ise imkansizdir. 
Turk doktorlara inanmayin. 
30 yas ustunde gorulmez. Olsa da bir onemi yoktur.
Komplikasyon: YOKTUR!!!!  Sik aralarla 10-20 defa alinma sonucu vucutta olusan bagisiklik maddeleri
Streptokok zannederek, kalp veya bobrek dokusuna saldirabilir. Yoksa, streptokoklar son derecede zavalli
bakterilerdir, dogrudan bakterinin etkisi ile olan bir zarar yoktur. Turk doktorlara inanmayin. 
"Beta diye bir virus" makalemi Yazarlar kismindan okuyun.
Bu salaklar daha Deposilin6-3-3 ile Deposilin1.2 farkini dahi bilemezler.
Deposilin6-3-3 yaninda, Antibiyotik de verirler. Halbuki bu uygulama, SADECE Deposilin1.2 icin gecerlidir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2023 Saat 22:52
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2023 Saat 00:03
Hocam şu yazdıklarınız ne kadar kıymetli bizler için bilseniz. Şuan da zannetmiyorum ki hiç bir doktor vardır bu bilgileri bizimle paylaşacak. Biz anneler çözmek istiyoruz ama doktorlar hep bir an önce işini hallet çık edâsıyla yaklaşıyorlar. Açıklama yok bilgi yok, oysa ki ben kendi adıma öğrenmeyi, dinlemeyi çok seviyorum hele bu konularda.. Siz şurda 100 sayfa yazsanız ben üşenmeden her kelimesini anlayarak okurum. Bugün bir program izliyordum oradaki konuşmacılardan biri dedi ki şimdi doktorlar okumuyorlar, sadece onlara öğretilenleri öğrenip o sistemle devam ediyorlar. Gerçekten de öyle kalıplaşmış şeyler artık çocuğumuz hasta olduğunda doktora gitmeden başımıza gelecekleri çok iyi biliyoruz. Ne diyelim sizin gibi kıymetli bilgili doktorlara denk gelelim..

Düzenleyen NagihanKY - 10 Mar 2023 Saat 08:41
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2023 Saat 03:25
E PES YANI!!!! 
Daha kac defa anlatayim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ates + Agizda pis koku +Dili kaplayan pas olmasi SART... Ilaveten bulanti/kusma da olabilir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.