|
Küçük hücreli akciğer kanseri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Moonna ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Eki 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 13:53 |
Merhaba değerli hocam...
Alanınız dışı oldugunu biliyorum fakat bilgilerinize ve size güvendiğim için fikrinizi almak istedim. Ben annemi küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle 10 ay once kaybettim.Annem 3 sene tedavi gördü.Beyin metastazi ve beyinde oluşan ödemin giderilememesi nedeniyle artik tedavi şansi kalmamisti. Sormak istedigim bu kanser türü genetik midir? Kanser açısından ben ve kardeşlerimde risk artti mi? 39 yasindayim.Herhangi bir testten geçmem gerekir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok az bir "Genetik Risk" vardir. Meme kanseri gibi degildir!!
KRAS G12C geni baktirin.
|
|
![]() |
|
Jasmined ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam meme kanseri genetik midir?
Meme kanseri gini değildir derken tam olarak ne kastettiniz? 1 derece yakinimizda meme kanseri var ise genetik test yaptırmali miyiz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Meme kanseri en fazla genetik gecis gosteren kanser turudur.
BRCA1, BRCA2, BARD1, ATM, CHEK2 gibi genlere bakilir. Bilhassa, genetik hikayesi olanlar cocuk dogurduktan sonra gorulme sikligi cok artar. Anne, anneanne, hala ve teyze de varsa, mutlaka bu genlere bakilmasi gerekir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Nis 2023 Saat 04:20 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|