|
Bağışıklık |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Zeynep33 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Haz 2023 Saat 18:55 |
Dr bey merhaba bebeğim 9 aylık kız boy 68 cm kilo 7400 ek gıda yemiyo sadece emiyo 3 gündür ateşli bugün uniw Hastanesi'ne götürdum kan ve idrar tahlili yapıldı doktor b 12 si çok düşük dedi iğne yazdı bağışıklığa da bakalım dedi sonuç ben ewe gelince çıktı Dr yorumlayamadi sizce çok mu düşük? Yorumlarmisiniz com endiseliyim
Düzenleyen Zeynep33 - 01 Haz 2023 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117869 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bütün değerler, yaşına göre normal. Türkiye'de laboratuvarlar, çocuk kan değerlerinin erişkin değerlerinden
farklı olduğunu bilmezler. Bu tahlilleri yapılması bile gereksizdi. Sakın B12'ye kafanızı takmayın. Gecen senelere kadar, Türkiye'de B12 kitleri yok iken, B12 eksikliği diye bir problem yoktu! Ne zaman ki, B12 kitleri geldi, bu sahtekarlıklar başladı. SAKIN iğne filan yaptırmaya kalkmayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Haz 2023 Saat 19:56 |
|
![]() |
|
Zeynep33 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mar 2021 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr bey bağışıklık değerleri yaşına göre normal mi yani? Sabahdan beri aglamakdan helak olmusdum bir de hocam geçen ay da yapılmıştı onda bağışıklık değerleri normal araliktaydi bugün ateşli olduğu için düşük çıkmış olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117869 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben senelerdir ne anlatıyorum!!
Türkiye'deki laboratuvarların ÇOĞU tam bir laçkalık içindedirler. Çocuk kan değerlerinin farklı olduğunu ve bunun çok önemli sonuçları olabileceğini düşünmezler. IgA: 7ay-1 yaş arası: 11-106mg/dL Sizde:16.5 çıkmış, yani NORMAL! IgG: 5ay-1 yaş arası: 172-1069mg/dL Sizde: 386 çıkmış, yani NORMAL. IgM: 5ay-9 ay arası: 33-126mg/dL Sizde: 71.5 çıkmış, yani NORMAL. NE diye böyle saçma sapan işlerle uğraşırlar ki!! Sanki nadir hastalık teşhis edebilecek.. Sorsan; ne Bruton hastalığını bilir, ne "Ağır zincir hastalığını"!! Sakın bunlara kanıp da üzülmeyin veya bunların yönlendirmeleri ile de iş yapmayın. Okusanız böyle üzülmezdiniz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Haz 2023 Saat 08:31 |
|
![]() |
|
Hocam internetteki referans aralığı çok farklı onlara göre düşük çıkinca birde Kan tahliline göre düşük çıkinca size sordum şöyle bı tablo var bu yanlış mı o zaman hocam
|
|
![]() |
|
Hocam bir diğer sorum boy kilo su çok düşük dediler çocuk endokrinoloji ye yönlendirdiler 9 aylık kiz 7400 boy 68 cm ek gıda hiç bisekilde yemiyo sadece emiyo ne yapmam gerek çok zorlanıyorum yediremiyorum hiç bisey
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Erişkin değerleri farklıdır.
IgG: 9 aylık için: 172-1069mg/dL 5 yaş için: 345-1236 Erişkin için: 639-1349 IgM: 9 aylık için: 33-126mg/dL 5 yaş için: 43-207 Erişkin için: 56-352 Anlatabildimmi?? |
|
![]() |
|
Hocam 2. Soruma neden cvp vermediniz?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|