|
Mantar mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
maritza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2023 Saat 10:36 |
Hocam Merhaba,
Kızım İpek 04.11.2011 doğumlu ve 1.5 yaşından beri sizin sözünüzden çıkmadık. Henüz adet görmedi, bünyesi kuvvetli ve Allah sizden razı olsun sağlıklı bir çocuktur. Bir haftadir cinsel organ kısmında kaşıntı olduğunu söylüyor. Kaşınıyor dediği yer vajinanın üstü gibi,tam vajinayı göstermiyor ama emin de olamıyorum tabii.Yaş gereği zaten bir akıntı oluyor. Arada tüylenme ile alakalı da kaşıntı olabiliyordu. Ama bu kaşıntı biraz fazla oluyor diyor kendisi. Arkadaşlarından benzer şikayeti olanlara antibiyotik vermiş doktor. İpek bu yaşına kadar sadece 2 defa antibiyorik aldı, onlar da sizi tanımadan önceydi. Ne yapmamı önerirsiniz? Tüyleri temizleyerek biraz beklesem mi diye düşündüm...Bana tavsiyeniz ne olur? Saygılarımla, |
|
m.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118904 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN HA! Sakın Türk doktor aklı ile ateşi, iltihap bulgusu olamyan bir çocuğa antibiyotik başlamayın.
O bölgede "kıl dönmesi" olabilir. Temizlik sonrası takip edin.
|
|
![]() |
|
maritza ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam,ateş filan yok, olan akıntı da yaşa bağlı normal akıntı mı değil mi anlayamıyorum...götürsem kaşıntı var diye direkt antibiyotik verir diye çekiniyorum, ama gerçekten mantar olmuşsa da atlamak istemiyorum. Kızım kaşınıyor diyor...
Mantar olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Ve de antarsa illa antibiyotik mi kullanmak lazım ? sayenizde asla koştur koştur doktorlara gitmedim ama anne olarak bir şey de atlamak istemiyorum hocam.
|
|
m.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118904 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Önce; tüylenme olan bölge demiştiniz!!
Eger hadise vulva veya vajen içinde ise, sabunlu sıcak küvetine 10 dakika kadar oturtun. Mantar olabilmesi için "cinsel ilişkide" bulunmuş olması veya aşırı kuvvetli antibiyotik kullanılmış olması gerekir. Önce bir oturma banyosunu yaptırın, yarın sabaha Allah kerim, konuşuruz.
|
|
![]() |
|
hocam tekrar merhaba,
Kaşıntı aralıklarla devam ediyor, bazen hiç kaşınmıyor, bazen kaşındığını söylüyor. Dudakların arasından vajinaya doğru kızarıklık var. Krem tarzı bir şey mi sürmek gerekir hocam? Cevap verebilirseniz çok sevinirim. İyi ki varsınız...
|
|
m.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Denemek için; her tuvalete çıktıktan sonra; Furacin pomat sürün.
2-3 günde belli olur, konuşuruz.
|
|
![]() |
|
hocam,
furacin pomadın kullanma talimatını okudum ama nasıl yapmam gerektiğinden emin olamadım. 2 gün boyunca her küçük abdestinden sonra dudakların arasına mı süreceğiz? Vajinaya doğru sürmüyorum değil mi? Hocam yanlış bir şey yapmaktan çekiniyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Okulda yapamayacağı için haftasonu benimleylen yapacağız. |
|
m.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Şikayetin olduğu bölgeye sürülecek.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|