|
Takilmali miyim? |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
mevsimrüzgarı
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Takilmali miyim?Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 09:37 |
|
Hocam 3.5 yaşındaki oğlumla ilgili cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Göz teması kuruyor, komutları alıyor abileriyle oynamak isterse oynuyor, birkaç kelime söylemeye başladı televizyonda izlediklerine tepki veriyor bizimle isaretlerle de olsa anlaşıyor. Otizm şüphesi kalmadı bende. Peki onun dışında benim dikkatimi şu çekiyor. Düz bir hat boyunca gözlerini soldan sağa kaydırıp 180 derec3 neredeyse takip ediyor. Halıda ya da park yatakta dönerken de bunu yapıyor kısa sürüyor. Ve televizyon izlemeyi çok çok azalttik. 2 aydır hic yoktu, 1 haftadir akşamları yatmadan bizimle birlikte izliyor. Konuşmadığı icin mi ben bu davranışlara takıldım, çocuk sıkıldığı için mi yapiyor yoksa goz ardı etmeli miyim? Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için.
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 18:58 |
|
Cocuklar; illaki 1 yasinda konusacaklar diye bir sey YOK! 4 yas bitene kadar hic konusmayabilirler!
Sakin, "konusmuyor" diye, Turkiye bir yerlere GITMEYIN!!
|
|
![]() |
|
mevsimrüzgarı
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 20:37 |
|
Hocam 10 yildan fazladır ayni sehirdeyim, 10 yaşında en büyük oğlum. Ben inanın burdaki çocuk doktorlarinin ismini bile bilmem. Ben hep size danistim sordum, hep yol gosterdiniz. 3 oğlum da birbirinden çok farklı, en küçük oğlum tam bir ağır vasıta, hem fiziken hem gelişim basamakları anlamında. Ortanca oğlum 2 yaşından itibaren konuştu her anlamda turbo motor takmış gibi çok hızlı ilerliyor. Aralarında 15 ay var en küçükle. Istiyorum ki en küçük oğlum da topuklarına bassın, konuşsun.. bu anlamda bir ara mantıklı ve sağlıklı düşünemediğim bir dönemde soru yağmuruna tutmuş olabilirim. Vaktinizi çok aldım, hakkınızı helal edin.
1---- 4 yaşına kadar konuşma konusunda ilerlemesini gozlemlemeye devam edeceğim, bolca konuşuyoruz evde. 2---- Parmak ucuna gelince bazı çocuklar böyle basabiliyor ortopedi muayenesinde bir problem olmadığı söylendi zaten isterse basabiliyor alışkanlığı zamanla kendi bırakacak.( Bizim problemimiz bot da giydirsek ayağına ayakkabiyi tam oturtamadigimiz icin topuklar yukarida kalinca 3 5 adim sonra çıkıyor ayagindan.) 3--- yaptığı davranışlara vs takilmayayim eglendigini düşünüyorum her davranışa anlam yüklemeye gerek yok. Bu 3 maddede doğru yolda mıyız hocam? Allah bir değil bin kere razı olsun. İyi ki varsınız.
Düzenleyen mevsimrüzgarı - 06 Şub 2024 Saat 21:10 |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 22:44 |
|
Dogru yoldasiniz. Sakin sahtekar doktorlarin yalanlarina kanmayin.
ilk cocuktan sonra doganlar, sansli cocuklardir! Buyuk olan tarafindan egitilirler ve herseyi daha erken yaparlar. Prof. Dr. Atalay Yorukoglu'nun; "Cocuk Ruh Sagligi" kitabini (Is bankasi yayinlari) okuyun. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|