|
Wolf parkinson white |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Hassasanne07 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Hassasanne07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Şub 2024 Saat 20:27 |
Hocam kızım 10 yaşında 2 zene önce fazla kilo alımı oldugu için çocuk doktoruna gitmiştim kan değerleri bakıldı şekeri yüksek dedi endokrine gidin dedi fakat ben gitmedim birde karsiyoloji görsün dedi ekg çekmişti ama neden dedi anlamamıstım rutin sandım kızımda aşırı sınav stresi var kasım ayında sınavı vardı heycanladı sakinleştirdim yatırdım sonra gece kusarak uyandı ve göğsünü gösterdi sıkısıyor duramıyorum die ardından birdaha kustu apar topt acile götürdüm ekg çekildi serum takıldı ve ambulans çağırdılar miyakordial enferktüs yazıyordu sevk kapıdında kalbinde sorun var sizi üniversiteye sevk edeceğiz dediler ve ambuşansla gece yolladılar orada tekrardan tahliller yapıldı ekgler çekilde monitöre bağlandı ve doğustan süre gelen wolf parkinson white var dediler efor ekg kan çocul kardiyolok odasındaki cihazla bakıldı ve ablasyon yapılacak dendi. Gün verildi ve kızıma ablasyon yapıldı bugune kadar kızımda hiç belirti vermezmiydi bu hastalık apar topar mı çıkar anlamadım aileniDede vardır dediler ve sonuc olarak kalbçnim sağ kısmında ve kalp ileti yoluna çok yakın yeredeymiş ve ablasyon yapılamamıs çok riskli ve hızlı yolmus crablasyon yapılmıs 4.5 saat sürdü ve ufakta olsa kaldı dediler operasyon sonrası ekg çekildi ve ekg yine yazıyordu wolf parkinson die yani boşamı oldu geçmedii delta akımı aradan birkaç gün geçti ekg yenilediler bu seferde sol kalp hipertrofisimi venkiler hipetrofimi ne yazıyordu yani çocugum daha mı çok zarar gördü hocam biz istanbula yada başka ile giidp sizce başka doktor baktırmalımıyız çok endişeliyim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Normaldir, zira dogumdan itibaren olmasina ragmen WPW sendromu en fazla;11-50 yaslar arasinda teshis
edilir. Ablasyon yapilan hastalarin %20'sinde tekrar olusur. Kahve, Cay, Kola ve Cukulata gibi uyarici gidalardan uzak dursun. "Enfarktus" teshis eden densize ne denir, siz karar verin! Hayati bir tehlikesi son derecede nadirdir. Beraberinde "Atrial Fibrillasyon" olanlarda bu risk vardir. Anti-aritmi ilaclari ile rahatlar! Propranolol en sik kullanilan ilacdir. Ablasyon tedavisi, ancak ilaclar etkili olmadiginda uygulanacak son islemdir.. Ilk islem degildir! Istanbul da iseniz, Amerikan Hastanesinin Kardiyoloji klinigine gidin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Şub 2024 Saat 02:05 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|