|
Boy-Kilo |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Neşeida ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Kas 2024 Saat 22:02 |
Sevgili Kadir hocam merhaba, Kızım, 2023 yılı Mayıs ayında, 37 hafta 3 günlük, 2.200 gr boy ve 45 cm boy ile doğdu. Şu an 18 aylık 74 cm boy ve 8.600 gr kilosu. Takibini yapan doktor yaşıtlarının çok gerisinde olduğunu (persentil tablosuna göre) belirterek bir liste dolusu test istedi. Kan değerlerine ek, çölyak testi, idrar testi bile istedi. Ben kızıma hiç demir damlası kullanmadım. Mama kullanmadım, sütüm eksik kaldıysa kutu süt içirdim. Halen anne sütü alıyor, günlük 600 ml. Süt/ süt ürünü tüketiyor. Unlu gıdalar tükettiğinde ishal vb bir araz göstermiyor. İdrar testi neden istendi hele hiç anlamadım. Sorunca da “3 persentil olunca rutin istenir” diyorlar. Hocam, uzun lafın kısası, ben sizin kitabınızı, makalelerinizi, her gün günlük yazılarınızı okuyup öğrenmeye çalışıyorum. Belki yaşıtlarına göre kızımın kilosu ve boyu geride ama Allah’a şükür sağlıklı ve hep büyüyor. Benim bir eksiğim var mı? Çocuğumun boyu ve kilosu, doğum değerleri ile karşılaştırıldığında geri mi kalmış |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O ahmak, kızınızın; prematüre doğduğunu bilmiyor mu? Hala "dananın altında buzağı aramanın" ne anlamı
var? Aklınca kendine iş çıkarıyor! Sorunca da “3 persentil olunca rutin istenir” diyorlar Bunlar, kendi aralarında, "konsensus" yapıp böyle karar almışlar. Yoksa söylediği saçmalığın ilmi bir yanı yok! Uyguladıklarınızın tamamı doğru! Hatırlarsanız, bunlar bir aralar "kutu sütlerine" takmışlardı! Şimdilerde dilleri bir yerlerine girdi. Boşverin ve hiçbir dediklerini uygulamayın. Araştırmaya tabi tutulanlar, devamlı 3. Persentilde giderler değil, 50 veya daha üstü Persentillerden 3. Persentile inenlerdir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|