Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN(demir ilacı)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuLÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN(demir ilacı)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nil2007 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 854
Mesajın Direkt Linki Konu: LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN(demir ilacı)
    Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 16:11
ARKADAŞLAR GEÇEN AY KIZIMA DEMİR KAN TAKVİYESİ OLARAK fr... sAL ADINDA BİR DAMLA VERİLDİ  BU DAMLAYI KULLANMADAN  2 SAAT ÖNCE VE2 SAAT SONRA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ VERMEYİN DEDİ DOKTOR KIZIM EMZİRDİĞİM İÇİN BAZEN BU İKİ SAATLERİ DOLDURAMIYOZ Bİ  SAKINCASI OLURMU ÇÜNKÜ FARKLI BİLGİLER ALDIM BİLEMEDİM NE YAPAYIM NE OLUR BANA YARDIMCI OLUN ŞİMDİDEN SOĞOLUN

Düzenleyen ifakat - 10 Oca 2009 Saat 01:28
Yukarı Dön
öznur35 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 452
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 16:23
Geşmiş olsun canım. Benim bildiğim demir sütü ürünleri ile birlikte alınınca vücutta ikisi bir kalamıyor birleşip dışarı atılıyormuş.Bi faydası olmuyor yani ikisi bir kullanılınca.Kendim kullanırken doktor bana böyle söylemişti.

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 16:26
canim doktorun daha iyi bilir bizlerden yalnis bir seyler uygulama sonra öznurun dedigi demisti ama doktor bana bir fayda olmuyor diye hatirliyom yinede sen doktoruna sor istersen

Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 16:35
evet Türkancım demir ilacı süt yada süt ürünleriyle alınınca beraber etkileşime giriyolarmış,hiçbir faydası olmuyormuş,bende böyle biliyorum...Uygulamak bazen çok zor olsada dikkat etmekte fayda var...
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
haticeirmak Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 506
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 17:19
Winktürkancım,
benim arda da reflü vardı ve zaten çok kusuyordu demiri verince o da çok kusturduğu için ben geceleri yatarken verip emziriyordum, doktora sorduğumda ise süt ürünleri demirin emilimini azaltır demişti yani hiç bir faydası olamz diye düşünme ama sütle verilince 1 kere emilirse diğer zamanda 2 kere emilim olur diye düşün hatta c vitamini ile emilim 6 kat artıyor demişti bizim doktorumuz kivi veya portakal suyuna da katabilrisin o zaman emilim yükssek olur ama bizim hgb 9,1 di çok kansızdı arda dediğim gibi gece yatarken demiri tedavi dozunda (koruyucu dozda değildi, daha fazlaydı doz demir eksikliği olduğu için arda da)verip emzirdiğim halde 2 ay demir kullandıktan sonra hgb değeri 11 e çıkmıştı yani sen içir hel halükarda az da faydası olur hiç içirmemekten iyidir.bilmem anlatabildim miWink
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 17:24

kızlar demir damlasıyla ilgili benimde bir sorum olacak size. türkancım izninle. bizde 4. ayımızı doldurduktan sonra günde 9 damla demir damlası kullanmaya başladık. ama beni korkutan birşey varki içerisinde tatlandırıcı sakarin olduğu yazılı. sakarinin kanserojen etkisi olduğunu ve bu yüzden büyüklerin bile tatlandırıcı kullanmalarının tehlikeli olduğunu okumuştum daha önce. sağlık bakanlığının onaylayıp bebeklerimize verdiği damlada ise sakarin var bu nasıl bir çelişkiConfused

Yukarı Dön
nil2007 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 854
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 18:21
bizede bu damlayı sağlık ocağındaki doktoruuz verdi ve günde 18 damla vericen dedi nil ilk başlarda zorlandı bende tanıdık bir doktorumuzun önerisi ile 10 damlaya düşürdüm bizi zorlayan sadece şu 2 saat kısıtlamaları valla ne yapim bilemedim

Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2008 Saat 18:25
arkadaşlar bende ferrumu verdiğim zaman öyküde çok kusma oluyordu doktorum ferro sanola çevirdi söğlen  10 damla çorba ile akşam üstüde pirinçli mamalarla 10 damla şeklinde veriyoruym ne derece doğru bilmiyorum ama yanlız bir şekilde vermem imkansız anında kusuyor uzun zamandır bu şekilde devam ediyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.