|
Havale |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123> |
| Yazar | |
müptela
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Konu: HavaleGönderim Zamanı: 02 Eyl 2026 Saat 20:28 |
|
Dr bey bebeğim 8 aylık ateşi vardı nöbet geçirdi fakat 10 dk ne kelime yarım saatttir nöbet geçiriyor ambulansla hastaneye gitmek zorunda kaldık nabzı düştü nefesi zorlaştı yardım edin normal gelmedi bize de bey tepkisiz 😭
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2026 Saat 22:12 |
|
SAKIN soğuk tatbik etmeyin!!!!! Bu şekilde uzun sürmesi, genellikle soğuk tatbiki ile olur!!!
SAKIN ateş düşürücü ilaçları vermeyin. Ateş ve Havalenin hiçbir zararı yoktur. Kan sayımı yapıldı ise, WBC( Lökosit) 17'den düşük ise, antibiyorik gerekmez. Bu şekil ateş ve havale genellikle; 6. Hastalık da olur. Virüs enfeksiyonu olup, hiçbir şey gerekmez. Hastaneye yatması filan da GEREKMEZ. 1- Yazarlar kısmındaki makale listemden; Ateş ile ilgili 3 makalemi okuyun. 2- Forum kısmındaki: "teşekkür ve 1 senelik tecrübelerim" yazını MUTLAKA okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Eyl 2026 Saat 22:14 |
|
![]() |
|
müptela
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2026 Saat 22:40 |
|
Dr Bey 20 dk sürdü normal gelmedi bize mecbur hastaneye geldik tabiki ilk müdahele ateş düşürmek oksijen takmak oldu , ilaçlarla kendine gelmeside uzadı… ateşte sadece el eklem yerleri elimle ıslattım yani soğuk tatbik asla uygulanmadı sabaha kadar müşade altında tutulup 9 saat sonra ateş dürücü verilcekmiş 😔
|
|
![]() |
|
Neslihan aydın
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Neslihan aydın
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2026 Saat 00:15 |
Merhaba lar çok geçmiş olsun benimde oğlum nöbeti yarın saat surdu hiç soğuk uygulama yapmadim ama cocuk kendind hic gelmedi doktorun modahalesi sina ragmen nobet ti durmadi bnde cok korkuyrum her gün burda mesajlar okuyurum dogru yolu bulmak icin ne doktor takibindeyiz nede her hangi ilac kadir hocanin dediğini yapmaya çalışıyorum ama yinede korku icinde bekliyrium 3 nöbeti ilki 6 8 bide 17 aylık nolacak bu durum havalenin süresi önemlimi doktur ısrarla kalıcı hasar olmaz diyor ama yarim saat nöbet insanı cok korkutuyor ben çok korkuyorum ne yapacam bilmiyirum
|
|
![]() |
|
müptela
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2026 Saat 00:34 |
|
Kesinlikle öyle o kadar uzun süren havalede anne baba olarak çaresiz hissediyoruz en önemlisi kasıldı ya dil arkaya kaçsa vs aklım çıktı Dr Bey cidden süresi önemli mi bu durumlarda evde nasıl geçer ki havale ?
|
|
![]() |
|
müptela
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2026 Saat 09:07 |
|
Dr Bey birde baş kısmından 39.5 bacaklar 37 derece ateş neden orantısızdır vücutta
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2026 Saat 09:23 |
|
Bu kadar yanlış bilgi; Türk Tıp Fakültelerinde tahsil ile mümkündür!!
1- "en önemlisi kasıldı ya dil arkaya kaçsa" Dilin geriye kaçması, ancak şok durumlarında, vücutta aşırı gevşeklik varken olur. ASLA vücut kasılmış bir durumda iken, dil geriye kaçamaz! Nereye kaçacak? Yer yok! 2- Hala benim ilk yadığım makale olan ve 2008'de yazdığım; "Ateş ve Tedavisi yazımı okumamışsınız!! Havale; beyinin kendini koruma mekanizmsıdır. Türk doktorlarının sandıkları gibi, SARA hastalığı değildir. Ateş yükseldiğinde, vucuttaki BÜTÜN hücrelerin metabolizmaları artar ve aşırı miktarlarda oksijen ve bazı enerji taşıyan maddelere (acetyl CoEnzimA, NACH ve ATP) ihtiyaç artar. Vücut bu ihtiyacı, kalp ve solunumu hızlandırarak karşılar. 40 sene geçmiş, Türkiye'de "aynı tas, aynı hamam" AMA; 6 ay ve 6 yaş arası çocuklarda, vücut ateşe karşı gerekli tepkiyi göstermekte gecikirse, beyin dokusu bunların eksikliğinden doğabilecek hasarları önlemek için, ÇALIŞMAYI DURDURUR ve bu şekilde tasarruflu çalışır. O yüzden havale geçirirken çekilen EEGler daima normaldir. Süre ne kadar uzun olursa olsun beyin hiçbir zaman hasar görmez. AMA ne yaparsınız ki; burası Türkiye ve doktorlar aileleri ateş ve havale hakkındaki yalanlarla korkutarak para kazanırlar. Ateş ile ilgili 4 makaleyi de okuyun. Vücutta farklı ateş tesbiti: Terlemenin olduğu kısımlar daha serin olur. Saçlı deride buharlaşma olamadığı için ısı yüksek kalır. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Eyl 2026 Saat 09:30 |
|
![]() |
|
müptela
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2026 Saat 10:45 |
|
Teşekkür ederim.. Dr Bey görümcem 2009 senelerinde yanlış hatırlamıyorsam , havale geçiren oğlunu önce başka dr a sonra komşusunun tavsiyesiyle sizi bulmuş ve gelmişler siz ona antibiyotikleri iğneleri çöpe at kullanma yanlızca ibufen ateş düşürücü sabah akşam kullandırtmışsınız kendisi öyle söyledi normalde ben ateş düşürücü kullanmazdım fakat siz önerir misiniz çok yüksek ateşi var huzursuzsa ibufen ver der misiniz ? 8 aylık kızım
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|