Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: Gaz
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 06:27
Kadir bey merhaba,konuyla ilgili hemen her mail-yaziyi okuyup sayenizde ogrendim nasil cikarilmasi gerektigini her emzirmeden sonra yapiyorum sadece 1kez agizdan cikariyor bebegim ne kadar tutup devam etsemde 2.cikmiyor gunduz problem olmuyor oglum 7aylik ve donmeler yaptigi icin kendisi hallediyor ama gece mahfoluyorum.her yarim bir saatte bir gazdan kivranarak inleyerek yatakta donuyor hareket yapiyor beceremeyince aglamaya baslayinca ben aliyorum bildigim herseyi masajlari uyguluyorum ama cikmiyor karnindan gurultular geliyor bu sirada cok uyanmiyor goz kapali gaz cikmasa da biraz rahatlayinca uyuyor ben de yuzustu yatiriyorum nadiren oyle yatirinca pirt cikiyor butun gece boyleyiz ve biuddet sonra da acikip meme istiyor tam bir kisir dongu..ne yapmaliyim kadir bey?oglum masallah sadece anne sutu almasina ragmen cok kilolu benim omuz-boyun-bel artik uyusuyor zaten uyku boluk porcuk..cevredekiler dese de benim yediklerimle bir ilgisine olmadigini yine sizin yazilarinizdan okuyorum ne olur yardim edin bize simdiden tesekkurler
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 09:25
Kadir bey soylemeyi unuttum gun icinde gaz cikarmaya calisirken yakaladiysa benim parmagimi vs.emmeye calisiyor ya da elindeki oyuncagini emerek ya alttan pirt bazen de kusuyor hani cokelek diyorlar ya oyle..dedigim gibi sadece emziriyorum cevremde bebek 7ayi gectigi icin ek gidaya gecmem konusunda cok baski var acaba gecmeli miyim ama ben sizi takip ettigim icin gittigi yere kadar emzirmek istiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 11:10
Gazdan ziyade aşırı beslenme sonucu olan şikayetleri var. Eğer kaka rengide; altın sarısı renk yerine yeşil oluyor ise, kesin fazla besliyorsunuz demektir. Anne sütü yeterli gelen çocukların ek gıdaya başlama mecburıyetleri diye bir şey yok. Bizim insanlarımız her lafı popolarından anladıklarından; "- 6. aydan sonra ek gıda başlanabilir-" lafının, sanki 6. aydan sonra ek gıda başlanması mecburıyeti varmış gibi anlarlar. Benim takibimdeki 6 anne sadece anne sütünü tam 2 sene devam ettirdiler. Bu çocuklarda hiçbir şeyde eksik olmadı. Yok "çiğnemeyi öğrenemezmiş" yok, "tadlara alışmazmış" gibi saçma sapan laflara sakın inanmayın. Çocukluk çağımızda hiç yemediğimiz; Ananas, Mango, Kiwi ve benzeri meyvaları pekala severek yiyoruz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Haz 2013 Saat 11:12
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 12:06
cok sagolun iyi ki varsiniz.emzirme aralarini acmam rahatlacaktir o halde..hocam sonradan aklima gelen bisey daha sorabilir miyim?yine aile buyukleri ve yakinlarla tartismama neden olan "erkek cocugudur gordu mutlaka tatsin biyeri siser"laflari..bana dogru gelmiyor bu size sormadan internete de baktim bulamadim hurafe midir gerceklik payi var mi?
Sadece emzirmeme ragmen Oglum biz yemek yerken bakiyo diye arada agzina sokusturuyorlar ekmek-yogurt-bulgur-patates v.s.. kavga ederek devam etmelerini engelliyorum ama artik herkes soyledigi icin acaba mi diye dusunmeye basladim..Oysa elimde telefon olunca ona da bakiyor cocuk?
Saygilar Kadir bey iyi gunler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 21:42
Hurafedir. Resmen "cinsiyet ayrımcılığıdır".. Erkek çocuğa torpil geçecekler güdük akılları sıra. Onların eline bıraksanız, çocuğu resmen, her gördüğünü isteyen bir "yalaka" yapacaklar.. Anlattıklarınıza bakılırsa, ilerde biraz kilo problemi olan bir çocuk olma ihtimali fazla.
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 23:53
Cok tesekkurler Kadir bey..iyi calismalar Syg;
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.