Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızıl mı betamı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızıl mı betamı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hcnn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: kızıl mı betamı
    Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 23:16
hocam merhaba bugün öğlenden beri hastanedeydik eve geldik ve hemen doğrumu yaptık diye forumda yazdığınız cevapları okudum biraz fikir sahibi oldum ama sormadan duramıcam 
28 aylık oğlumun dün göbeğinde farkedip isiliktir deyip önemsemediğim döküntülerin sabahleyin özellikle sırtında ve gövdesinde daha yoğun olmakla birlikte ayaklarına kadar yayıldığını gördük. minik minik noktalar var sırtında noktalar birleşmiş gibi.sağlık ocağı boğazında hafif kızarılık var dedi vücudunu görüncede  kızamık yada kızamıkçık olabilir çocuk acile gidin dedi.
devlet hastanesinin çocuk acilinde ateşi 37.7 çıktı normal dediler doktor kan tahlili istedi sonuçlar çıkınca yazıcıları olmadığı için sonuçları alamadık sadece sedimantasyon 30 dk 6ydı.sadimantasyon 1saat 17 normal değeri 0_20 olduğunu bilgisayarından görebildim.asistan karar veremeyince doktoru çağırdı oda sırtına bakıp eliyle bastırıp kızıl bu dedi.asistan deposilin 1.2 yazdı.boğaz kültürü istedi.2 gün sonra çıkacakmış.çocuğun genel durumu iyi falan dedi.beta olabilir tahlil sonucundan sonra belli olacak dedi.ve eşim iğneyi yaptırdı.
bundan sonra ne yapmalıyız kadir bey yarın strep a testi mi yaptıralım yoksa bu deposilin bizi idare edermi. şimdiden teşekkür ederim

Düzenleyen Gamze - 07 Tem 2013 Saat 15:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118394
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 14:33
28 aylıkta bu hastalıkları hiçbiri olmaz. Kızıl ile yakından-uzaktan bir ilgisi yok.  Cahil doktorların "Beta" dedikleri, A-Grubu Beta Hemolitik Streptokokların yaptığı hastalıklarda "döküntü" olursa onun adı; KIZIL olur. Sedimantasyonu yüksek değil. Kızıl bu yaşın hastalığı değildir. Kültür yerine; Strep-A testi yaptırsa idiniz, hem 15 dakikada netice alırdınız, hemde boğaz kültürlerinde olan "yalancı pozitifliği" önlerdiniz.   Zavallı çocuk, boşu boşuna o ağrılı iğneyi oldu.  Sedim. zaten düşük, WBC ninde düşük çıkacağı belli. Çocuğunuz Grip geçiriyor ve gördüğünüz döküntüler de "isilik" ... Boğaz kültürüne sakın itibar etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.