Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzirme/istahsizlik/ek gida
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmzirme/istahsizlik/ek gida

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GülGüzeli3201 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Tem 2013
Konum: Anne
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Konu: Emzirme/istahsizlik/ek gida
    Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 00:13
Merhaba Kadir Bey!
Size ulasmayi cok istiyordum,sonunda oldu.Benim oglumla ilgili bir kac sorum olacak.
08.01.2013 dogumlu,2880 kg,50 cm'di dogdugunda.Ilk ay kontrole gittigimizde 4200 olmustu kilosu,ondan sonra bir daha böyle güzel kilo alamadi.Istahi azaldi,emmek istemedi bir süre.Ama ben inatla emzirdim,mama vermedim,hala emziriyorum.Bir hafta sonra 6 aylik olacak ve kilosu su an 6200 kg,boyu 65 cm.Bir türlü yasitlari gibi kilo almiyor.Her gören 2-3 aylik zannediyor.Cok üzülüyorum bu duruma.Ama cok da mutlu bir bebek,fakat baska bir saglik problemi olabilir mi,neden kilo almiyordur ki?
Bu aralar yeni yeni ek gidaya basladik,azar azar yiyor verdiklerimi.Ama bir seyler yiyince emmiyor,emdikten sonra da baska bir sey yemiyor.Bir de artik geceleri emmiyor pek,bu durum sütümü azaltir mi,uykuma yenik düsüyorum yorgunluktan,sagamiyorum geceleri.Uzun oldu biliyorum ama cok caresiz hissediyorum ve yüregimi ferahlatacak bir seyler duymak istiyorum.Umarim mümkünati vardir???
Kucak dolusu saygilar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 10:20
3.5 kilo doğanlara göre; 1400gram bir eksiği var. anne sütü varken, anne sütü verilir. Anne sütünü kesip veya azaltarak "ek  gıda"  başlamanız, ona yapabileceğiniz en büyük fenalık olacaktır. 6 ayını geçti diye ek gıda başlama mecburiyetiniz yok. Bu yalanı tamamen, Lisan yetersizliği dolayısı ile yanlış tercüme yapan bazı sözüm ona yetkililer uydurmuştur. "- Ek gıdalar, en erken 6 aydan sonra başlanabilr-" lafını,  "- 6 aydan sonra mutlaka ek gıdalar başlanmalıdır-" diye tercüme etmişlerdir. dünya Sağlık Örgütünün;  "Facts For Life" kitabının Türkçe tercümesinde bu yalan, açık bir şekilde mevcuttur. Çok enteresandır, sadece emzirme bahsi tahrif edilmiş, diğer konular kelimesi kelimesi doğru tercüme edilmişlerdir. Bu da sahtekarlığın ne kadar üst seviyelerde yapıldığının isbatıdır.
Siz söylenenlerin hiçbirine kulak asmayın. Ek gıdalarla şişman olacağına, anne sütü ile zayıf olsun, daha sağlıklı olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.