Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun-Boğaz Hakkında (grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBurun-Boğaz Hakkında (grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Konu: Burun-Boğaz Hakkında (grip)
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2013 Saat 09:53

Kadir Bey merhaba. Oğlumun (6 yaş 29 kg)  3 gün önce boğazının ağrıdığını söyledi. Boğazına baktım biraz kırmızı ama şişlik yok. Birşeyler yiyip içinde geçtiğini söyledi. Ateşini 37,4 olarak ölçtüm. Akşam burnu tıkanmaya başladı. Serum fizyolojik hazırladım sıktım. Geniz akıntısı olduğunu fark ettim. Gece biraz horlayarak uyudu. Dün sabah burnunun tek tarafından sarı yeşil akıntı geldi onun dışında akmıyor ama yutkunmasından genzine aktığını anlıyorum. İliadin damlaya başladım 2 gündür kullanıyorum. Bu sabah boğazına baktığımda ağzı kötü kokuyordu ve dilinin üstü beyazdı. Ne yapmalıyım. Ateşi yok. Boğazı hala biraz kırmızı ve şişlik yok. Teşekkürler, Saygılarımla.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120007
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2013 Saat 20:30
Bogazinda gordugunuz manzara, bir seyler yediginde gecmedi ise, antibiyotik gerekir(di), ama ates olmamasi biraz daha bekleyelim anlamina gelir.   
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 11:36
Kadir Bey merhabalar. Dilinin üstünde beyaz pas tabakası yemekten sonra da geçmiyor. 37,5 civarı ateşi var. Boğazı yutkunurken sabahları acıyor, sonra daha iyi olduğunu söylüyor. Ama sanırım geniz eti şişti akıntıdan, sesi değişti çünkü genizden konuşuyor. Burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Dışarı akıntı yok. Sprey burun damlası şişesine serum fiz. doldurup kreşe giderken yanına verdim. Ara sıra burnuna sıkacak, Akşam sabah evde iliadin damlatıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Sevgi ve saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 23:04
Aynen devam edin, antibiyotiklik bir duruma benzemiyor.
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2013 Saat 10:20
Kadir Bey tekrar merhaba. Oğlumun dilin üstündeki beyaz tabaka ve kötü koku azalmış, burun tıkanıklığı var, boğazı kırmızı ve dilinin arkası mercimek büyüklüğünde baloncuklarla dolu, ateş 37,3. Serum fiz. ve iliadine devam ediyorum. Öksürük var az biraz ama onu da bal-limon şurubuyla geçiştiriyorum.Sanırım kendi kendine geçecek. Cevaplarınız için teşekkürler, sevgi ve saygılarımla,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2013 Saat 19:00
Dogru. Grip geciriyor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.