Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedaaytunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2013 Saat 17:39

kadir bey merhaba,

9 aylık bebeğim yaklaşık bi 10 gündür kabız. Misket tanesi kadar 3-4 adet yapıyor hergün böyle 10 gündür. Bugün dayanamadım libalax yaptım yarım tüp. bu seferde çocuk yine misket tanesi kadar 7-8 tane yaptı. Duphalac kullandım akşamları 5 ml ama bi fayda etmedi.

yaklaşık bir ay önce dizanteri olmuştu flagyl şurupla iyleşti sayenizde..

Doktora göstermeme gerek var mı bu kabızlığıyla ilgili??

Beslenmesinde sebze çorbası yok, hergün kıymalı sebze yemeği var + köfte+ meyve+ yoğurt ve 700 ml süt tüketimi var.

Kahvaltısı da 2 veya 3 yumurta sarısı, kibrit kutusundan biraz büyük tam yağlı kaşar peyniri+ süt

sütününün içine zeytinyağıda damlatıyorum ama faydası yok

ÖNEMLİ B,Şİ OLABİLİR Mİ???

HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118118
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2013 Saat 19:30
Tarif ettiginiz kaka; daha ziyade ac kaldiginda cikan kakadir. Ogun sayi ve miktarini arttirmayi bir deneyin.. Gunluk aldigi sut miktari;600ml. den az olmasin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2013 Saat 20:31
Hocam aç kalması imkansız. 2 köfte yiyor yoğurt 200 ml bir tabak dolusu kıymalı sebze yemeği bunun harici süt.. 1,5 ay önceki kilosu 10.200 idi boy 74 şuanda kilo 11.500 boy 80 cm
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2013 Saat 04:30
O zaman; menusundeki; pirinc, patates, muz ve elma oranlarini azaltin. Armut ve/veya Murdum erigi verin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2013 Saat 18:24

hocam bu gün düzeldi kakası normal yaptı şükür. Size sorum bu kakanın 10 gün böyle olması, dizanteri geçmişimiz var biliyosunuz bağırsakta bir sorun olmamıştır dimi?

diğer sorum arkadaşın dediği gibi 2-3 yumurta sarısı fazla mı? yumurtaların boyutları artık minicik olduğu için doktoruda 2 tane ver dediği için 2 bazen 3 adet verdiğim oluyor. Yanlış mı yapıyorum kabızlığa yol açar mı bu durum. yoksa 1 ay önce kullandığımız flagy şurubun yan etkisinden mi olmuştur.

vaktinizi aldıım için kusura bakmayın teşekkür ediyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2013 Saat 20:11
9 aydan sonra; yumurtayi aki ile birlikte ve rafadan olarak da verebilirsiniz.Turkiye de halk; fakirlik nedeni ile 1 ogunde,1 yumurtadan fazlasini cocuklara vermezler. Bu sebeple, halk da, sanki yumurta 1 tane yenirmis gibi bir yanlis imaj olusmustur. Amerika da kahvalti veren lokantalarda, kahvalti ismarladiginizda; 4 yumurta gelir. Yaninda, patates cesitleri ve jambon veya sosis ile...
Kabizlik sorununa gelince, bilhassa hanimlarda, safra kesesi ile ilgili bir az calisma varsa, yapabilir.
Flagyl'in bir etkiside artik kalmamistir.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eyl 2013 Saat 20:12
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2013 Saat 23:27

hocam aydınlatıcı bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2013 Saat 11:45
karatay diyeti yapıyorum,kahvaltımda en az 3 yumurta olur ama omlet şeklinde, ben haşlanmış yumurtanın bende kabızlık yaptığından bahsetmiştim:)
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.