Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlili değerlendirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKan tahlili değerlendirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeyniss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: Kan tahlili değerlendirme
    Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 18:41

Merhaba Kadir Bey,

7,5 aylık kız bebeğim 9.6 kg 71 cm doğum kilosu 3.750 51 cm

İlk 7 ay sadece anne sütüyle beslendi birkaç haftadır ek gıdalara da başladık. doktorumuz 6 aydan sonra demir damlasına başlamamızı söyledi fakat ben sizi sürekli takip ettiğimden böyle birşeye ihtiyaç olmadığını biliyordum vermedim.

Aynı zamanda inek sütü alerjisi şüphesi de olduğundan kan tahlilleri yapıldı. tahlil sonucuna göre doktorumuz hemoglobin seviyesi iyi olduğu halde demir depolarının boşalmak üzere olduğunu önceden damla da kullanmadığı için daha fazla demir takviyesine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Söylediğine göre 1 yaşına kadar aldığı ek gıdalar ve anne sütü artık depoların dolmasına yeterli gelmezmiş bu yuzden takviye şartmış. Şu anda kullandığımız Supravit yerine demir içeren Vitamixin ve ayrıca Ferromixin toz verdi fakat sizin de fikrinizi almak istiyorum.

Depoların dolmasını  beslenmeyle sağlayamaz mıyım? Bebeğimin gelişimi hem yapı olarak hem beceri olarak çok iyi eksik ya da fazla birşey yapıp gidişatı bozmak istemiyorum.

Ekteki tahlil sonuçlarını siz de değerlendirebilir misiniz?

Çok teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 19:59
Salak bunlar yaa... Daha dogru-durust bir kan sayimini bile degerlendirmekten acizler...
Bu yasta; Ne "allerji testi" imis?? Bir insanda; Allerji olusabilmesi icin, o sahsin uzun sure o madde ile temasta bulunmasi sarttir. Bir insan tanimadigi bir maddeye Allerjik reaksiyon gosteremez.. Ama ne yapacaksinizki, burasi Turkiye... Penisilin Allerjisinin bile ilk ignede olabilacegini zanneden ahmaklarin ulkesinden ne beklenirki!!!
SAKIN: Soylenen hicbir seye inanmayin,hicbir ilaci vermeyin. Imkaniniz varsa, bu cahil doktoru degistirin...
Ferritin testinin, "REFERANS DEGERLERI" DEGISIYORMUS.. Soylediklerimi duymus olsalar gerek... :0)
Yukarı Dön
zeyniss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2013 Saat 23:01

Cevabınız için çok teşekkürler Kadir Bey.

Doktor değiştirecek imkanımız olsa da sorun değiştirmek de değil güvenecek birini bulmakta. Bebeğim 7 aylık olduğundan beri 3 farklı çocuk doktoru 2 ayrı gastroentrologa goturdum. Kaka yapamama sorunu vardı 8-9 gunde bir aglaya aglaya yapamıyordu kakasını aşırı gazlı ve hep huzursuzdu ilk 4 ay boyunca.
Sadece anne sütü aldığı halde inek sütü alerjisi ihtimali var dediler benim de ilk başta pek inanasım gelmese de dietimden bütün süt ürünlerini dana etini kestim yavrum rahatlar belki diye. 4 aylık olduğunda kaka yapabilmesi de kolaylaştı gazını da çıkarmaya başladı ama tabi diet yaptığım için demekki inek sütü proteinine alerjisi vardı dendi. Bu sebeple 7. ay da testler yapılıp bakıldı tekrardan ve şimdi alerjisinin olmadığı söylendi.

Siz teşhis koyarken ki açıklamalarınız ve tecrübelerinizle bize güven veriyorsunuz. Fakat Türkiyedeki sağlık sistemi çökmüş malesef güven telkin etmiyor. Bizler uzmanı olmadığımız bu konuda doktorların yorumlarına inanmak istiyoruz ama sonuç olarak doktor doktor dolaşıp farklı yorumlar dinleyip aklımıza uygun olanı seçmeye yöneliyoruz.

Dediğiniz gibi ilaçları kullanmayacağım. Demir depolarının boşalmaya yakın olması ileride bir sorun teşkil eder mi yoksa 1 yaşından sonra kendiliğinden dolacak mıdır tekrar? Yoksa bu tahlil sonucuna göre böyle bir yorum da yapılamaz mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 04:28
" Demir depolarının boşalmaya yakın olması ileride bir sorun teşkil"

Boyle bir sey yokki, ilerde sorun teskil etsin...
Demir, Demir baglama ve Ferritin degerleri hep normal sinirlar icinde... Gerisi zaten gecirdigi enfeksiyona bagli, ufak-tefek degisiklikler.
ESASINDA; HGB:12.7g/dL olan bir cocukta yapilan;diger butun testler gereksizdir. Ama maksat ailelerin kafalarini karistirmak olunca, boyle sahtekarliklar siklikla yapiliyor. Gozunuzu acin, bol bol okuyun.
Yoksa cok kazik yersiniz... ( Kazik bir yana, cocuk hirpalaniyor, esas ona yanarim)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.