Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aslıbebek
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 151
|
Konu: dışarda dil ? Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 23:35 |
hocam merhabalar bugün kızımın 4. ay kontrolü vardı ve doktor kızımın dilini dışarda tuttuğunu söyledi bunun takip edilmesi gerekliymiş ve genetik bir testi oldugunu istersek yaptırabileceğimizi söyledi çok nadir görülen bir sendrommuş ama ben çok tedirginim kromozom 15 te bir bozukluk olabilirmiş ama bir tedaviside yokmuş sizce bu testi uygulatmalımıyım ? bu arada tiroidler normal hatta kızımın resmini size göndermiştim bir zeka sorunu yok demiştiniz , aklımız çok karıştı hocam kızımım gelişimi normal gözüküyor sizce riskimiz olabilir mi ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118684
|
Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 00:47 |
Eger, o resmini gordugum cocuk ise; ne Hipotiroidi var, nede Kromozom 15 bozuklugu...
O doktor acaba hayatinda hic Kromozom15 bozuklugu gordumu??? Ne "Prader-Willi" sendromuna benziyor, nede "Angelman" sendromuna..Bunlarin hepsi; anormal derecede sismanlik ile seyreden sendromlardir... VE, hepsinde; "agir zeka geriligi" vardir...
|
 |
aslıbebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 09:02 |
hocam bir anne olarak size çok güveniyorum 4 aylık anneyim henüz ve hep öğretileriniz dogrultusunda gitmeye çalışıyorum ama durup dururken çocuguma böyle bişey denmesi çok aklıma takıldı üzüntüden sütüm bîle azaldı bu testi yaptırmazsamda çocugum için birşeylere geç kalırmıyım diye endişelerim var , bir yandan çocugum çok normal gözüküyo 3'5 aylıkken anne bile dedi , ama bu dil olayı neden böyle anlamadık hocam dilini alıp çiğniyo bîle insanın en yumuşak karnı çocugu oluyo hocam biliyorsunuz size soruyorum yaptırın derseniz yaptırıcam testi ?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 19:24 |
Allah gostermesin; diyelim ki var!! Ne yapacaklar? Kaldiki degil..
Bu 4 aylik kizin kilosu ne kadar? 7 kilonun ustundemi?
|
 |
aslıbebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 20:31 |
hayır hocam 6.290 gr kilomuz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 20:37 |
Birakin Allah askina...Bu acemiler, bir kitap okusalar, bir Prader-Willi veya Angelman sendromlu cocuk resmi bile gorseler, boyle aptalca laflarla sizi izmezlerdi... Bellimi olur? Belki domuz gibi biliyorlarda, sizden biraz daha fazla para tirtiklayabilmek icin boyle kasten yalanlar soyluyorlar..ALLAH BUNLARI BILDIGI GIBI YAPSIN...
|
 |
aslıbebek
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2013 Saat 11:27 |
hocam yani şimdi endişelerimiz boşuna değil mi? teste falan gerek yok yani , iyi ki siz varsınız hocam yoksa bu endişelerle insan çaresiz hissediyor bir anne olarak :(
|
 |