Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yüksek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyüksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120463
Mesajın Direkt Linki Konu: yüksek ateş
    Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2013 Saat 21:20
1- Dis ates yapmaz.
2- Enfeksiyoz Mononukleoz'da: Kan sayiminda:MONO degeri yuksektir, ayricada kanda MONO-Test (Eski ismi Paul-Bunnel Testi) Pozitiflesir.
3- Limonlu bali; oksuren her cocuga verebilirsiniz.
4- YEGEN; 5 aylik oldugundan, antibiyotik gerekecek bir durum son derecede nadirdir. Ilk 1 sene; anneden gecen antikorlar onlari korurlar. Serum Fiz.ile beraber, limonlu bal ve ColdMix (veya Vicks) kullanabilirsiniz.   Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2013 Saat 19:12
Hocam tekrar sizi rahatsiz ediyorum ama kusuruma bakmayin bugun ayni evdeki 5 aylik kiz yegeniminde atesi cikti dun disi cikmisti ondan sanmistik ama aksama dogru daha yukseldi atesi disten olmadigini anladik o vakit..hocam onun tedavisini nasil yapmamizi tavsiye edersiniz bir baska sorumda balli limon ne zaman vermeye baslayabiliriz
Yukarı Dön
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2013 Saat 15:01
Hocam Merhabalar..
Enfeksion Menokulozu, Bakteriyel enfeksiyondan sadece wbc deyerıyle mi ayırabiliriz, başka bir yöntem var mı..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2013 Saat 07:54
Kesin; E.M. dur demedim, zaten. Lehinedir dedim.Baska viruslerde bu tabloyu taklit edebiliyor ama, illede hangisi-hangisidir diye ugrasmanin da bir anlami yoktur, zira yapilacaklar(!) aynidir.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2013 Saat 21:47
Hocam biz opucuk hastaligini gecirmistik ama mayis ayinda buna karsi vucut bagisiklik kazanmiyormu neden tekrar ayni siddetle geciriyoruz :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2013 Saat 21:30
Her zamanki gibi sacmalamislar. WBC:9.2 zaten hastaligin Gripal bir enfeksiyon oldugunu gosteriyor. Mon%:14.6 olmasi, biraz, Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir. Bogaz kimizidir, dilde pas vardir ve ats1 hafta surer. AMA viral bir hastalik oldugundan, Antibiyotiklerin hicbiri etkili olmaz. Sadece Serum Fiz, Vicks ve Calpol (gerektiginde) kullanin.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2013 Saat 20:11
Hocam tekrar merhabalar..bugun ates sikayetimize bulanti ve kusma eklenince acile goturdum..ates hala devam ediyor..burun akintisi falan yok bogazlar felaket kotu agiz kokusu cok fazla bogazim agriyor karnim agriyor diyor..grip gibi degil sanirim...hemogram baktirdim wbc 9,2 normal cikti diger normal gozukmeyen sonuclar soyle
Hct 34,9
Lym% 12,7
Mon% 14,6
Lym# 1,1
Mon# 1,3
bu sonuclara bakarak salgin var bu ara butun cocuklar bu sikayetle geliyor dedi ve su ilaclari yazdi fakat almadim yine size sormadan
Bactrim 200/40 MG/ 5 ML 100 ml surup
Motilium 200 ml susp
Dolven

Cevabinizi dort gozle bekliyorum
Hocam simdiden tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 19:19
Atesli olmadigi bir zamanda yaptirin.
    6ay - 8 yas arasi cocuklar: Hic asi olmadi ise, en az 4 hafta ara ile yarimsar doz olacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.