| Yazar |    Konu Arama  Konu Seçenekleri | 

| merimeri   Üye

Durum: Aktif Değil
 Puanlar: 74
 |  Konu: beslenme bağışıklık grip Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 15:35
 | 

| 
   hocam öncelikle ço...k sağolunn herşey için.. daha önce c vitamininin gribe iyi gelmesiyle bi alakasının olmadığını okumuştum sizden,peki biz bu kışa girerken bebeklerimize koruyucu olsun bünyeye dinçlik versin sağlam olsun diye ne yedirebiliriz ? nasıl beslenelim ?  tavsiyeniz benim için önemli hocam şimdiden teşekkürler
    | 

|  | 

| merimeri   Üye

|  Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 17:56 | 

| 
   ayrıca hocamkayısı çekirdeğinde b 17 vitamini varmış kanser önleyici diye okuyorum çoğu yerde,sizin tarafınızdan da doğrulanır mı bu ? ayrıca soğan suyu ve sarımsağın grip için kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz ? çok bahsediliyo çünkü bunlar hakkında şu sıralar
    | 

|  | 

| Dr.KadirTugcu   Uzman

Puanlar: 119414
 |  Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 00:23 | 

| 
   1-Proteinli gidalara oncelik verin....
2- Uydurmanin sonu yoktur..
 Mevcut B vitaminleri:
 B1: Thiamine
 B2: Riboflavin
 B3: Niacin
 B5: Pantothenic asit
 Biyotin
 B12: Cobalamin..
 Bunlarin haricinda, bilhassa, Almanya da bir suru Bvitaminleri oldugu uydurulmustur. Bunlara kafayi takmayin..
 Badem; kendisi faydali bir gidadir, arada bir tuketiniz...
 Sarimsak-sogan, ne Gribe, nede Vampirlere koruma saglar.... Hayal gucu.. HALA OGRENEMEDILER; Linus Pauling bunlari uydurdugunda, beyni sulanmaya baslamisti ve hicbiri dogru degildi... Gencliginde 2 Nobel almasi, yaslilikta sapitmasina mani degildir...
 | 

|  | 

| tunc   Katılımcı Üye

Puanlar: 194
 |  Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 16:12 | 

| 
   benmi yanlış anladım acaba o yazıyı bende okudum ama c vitamini (ilaç) olarak alındıgında bir faydası yok diye hatırlıyorum,,yoksa gripken limon,portakal vb. c vitaminlerini bol bol tükettiriyorum ben...
    | 

| 
     uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
     | 

|  | 

| Dr.KadirTugcu   Uzman

|  Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 20:05 | 

| 
   Ilac olarak alinan C-vitamini; ne Gribe, nede kanserlere faydali..Gidalarla aldiginizda faydali.. 
Tabii, biraz zevk meselesi ama; mis gibi mandalina, portakal varken sogan sarimsak yemek de neyin nesi!!  Ayrica; Limon, Portakal yiyerekte, Grip onlenemez.  Sadece biraz daha rahat atlatirsiniz, o kadar. Bu isi cokda gozunuzde buyutup, ABARTMAYIN....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eyl 2013 Saat 20:06
 | 

|  | 

| merimeri   Üye

|  Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 22:03 | 

| 
   hocam peki bu saydığınız B VİTAMİNİ  çeşitlerinin hepsi proteinli gıdaların hepsinde bulunuyor mu yoksa ayrı ayrı takviye olarak da alınabiliyor mu ?! çok sağolun iyi ki varsınızzzz
    | 

|  | 

| Dr.KadirTugcu   Uzman

|  Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 22:51 | 

| 
   B-grubu vitaminler, proteinli gidalarda degil, daha ziyade; mayali gidalarda(yogurt, peynir, ekmek, gibi) bulunur. 
    | 

|  |