Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gökçenÖMER
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: HAFİF ATEŞ VE HIRILTI Gönderim Zamanı: 05 Eki 2013 Saat 20:31 |
Kadir bey merhaba.4 yaşındaki oğlumun bir hafta önce kreşten aldığımda hafif ateşi vardı(37.3) 3 gün başka hiçbir şikayetimiz olmadan bu şekilde dvam etti ateş çıkarsa en fazla 37.7 ye kadar çıktı.daha 3.gün sesi biraz kısıldı sabahda uyandığında biraz garip bir sesle öksürdü.bu zaman zarfında hiç ilaç kullanmadım.aile hekimine götürdüm ciğerlerinde biraz ses var dedi ve evosten klamer ve apireks verdi.antibiyotik kullanmak istemediğimi belirtsem de kullanmalıyız 1 hafta sonrada kontrol dedi.ben bu ilaçların hiç birini kullanmadım sürekli bal limon zencefil karışımı verdim.viks kullandım.gece yatarkende göğsüne bal karabiber sürdüm.öksürüğümüz çok fazla boğulucakmış gibi değil ama hırıltılı hafif bir öksürüğümüz var.burnu akmıyor bu arada.bu arada ateşimiz en fazla 37.7 leri görürken dün gece 38.5 ekadar çıktı.sabahda uyuklama hali vardı bir süre halsizdi şimdi genel durumu iyi uyklama halimiz yok ateşimizde yine 37 lerde devam ediyor.geçtiğimiz yıl zatürre teşhisi konmuştu 4 gün özel bir hastanede yatmıştık.sizce şimdi ne yapmalıyım doktorun verdiği ilaçlara başlamalımıyım ciğerlerinde gerçekten bir sorun varmıdır?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118720
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2013 Saat 22:07 |
SAKIN HA.... Verdigi hicbir ilaci kullanmayin, yoksa esas o zaman basiniza isler acilir.
Bunun : " göğsüne bal karabiber sürdüm " bir faydasi yok, sadece Vicks surun..
Eger bu hastaligi kisin gecirse idi, soguk havalar nedeni ile daha agir gecirecekti..
Ben 40 senede, "Zaturre " nedeni ile hicbir hastami hastaneye yatirmadim, hepsini evde tedavi ettim.. Sadece; "kalp yetmezligi olup, Digitalize edilmesi gerekenleri yatirdim..
Enteresandir, bizim Hacettepe de iken, yatirmayip eve yolladigimiz basit zaturreleri, "Ankara Tip Fakultesi" utanmadan yatirirdi. Cunku baska muhim hastaliklari tedavi etmekten acizdiler.. Butun Menenjitleri, Diyabetleri, Tetanozlari ve Kuduz vakalarini bize postalarlardi.. Iste boyle tip fakultelerinin peydahladigi Prof. larin yetistirdigi doktorlarda bu kadar olurlar..
|
 |
gökçenÖMER
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2013 Saat 22:44 |
ilaçları kullanmamış olduğumdan dolayı içim rahatladı.peki neden burun akıntımız yok hala 1 hafta oldu.doktor geniz akıntısı var demişti bunu dışa atamadığından bir sorun oluştururmu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118720
|
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2013 Saat 23:53 |
Belkide, hicbir seyi yok, gerisi; doktorun sallamasi!!
Bazi Gripler; Oksuruk ve Soguk alginligi ilaclari, balgam incelticiler ve antibiyotik verilmediginde, boyle silik bir sekilde, kendiliginden iyilesirler.
|
 |
gökçenÖMER
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2013 Saat 19:06 |
çok teşekkür edrim kadir bey verdiğiniz bilgiler için.bugün durumumuz oldukça iyi çok şükür.ateş halsizlik vs.yok.sadece biraz balgamlı öksürük oda çok az hiç boğulurmuşcasına öksürmedi şimdiye kadar...zamanla oda geçicektir inş...
|
 |